PASSER TIL FET JULEMAT: Høy alkoholprosent og krydret smak er to egenskaper som matcher julematen bra. Foto: AFTENPOSTEN / NTB SCANPIX
PASSER TIL FET JULEMAT: Høy alkoholprosent og krydret smak er to egenskaper som matcher julematen bra. Foto: AFTENPOSTEN / NTB SCANPIXVis mer

VIN TIL JULEMIDDAGEN

Øl og akevitt, eller vin til ribba? 

Eller kanskje begge deler? Vinekspert Robert Lie gjør det enklere å velge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Når det kommer til julematen er det umulig å se bort fra tradisjon og personlig preferanse.

Med lange tradisjoner hvor øl og akevitt har stått i sentrum er det vrient å overbevise Ola nordmann om at dette kan gjøres på en annen måte.

For mange er noe annet utelukket og vin er ikke engang et tema. Grunnen til dette er blant annet at øl og akevitt fungerer meget godt.

Renser opp fettet

Høy alkoholprosent og krydret smak er to egenskaper som matcher julematen bra.

Alkoholen rensker opp for fettet og krydderet komplimenterer julematens kraftige smaker.

Ølen med sin kullsyre fungerer både som en tørsteslukker, og med en renskende effekt i seg selv. Maltpreget og spesielt juleølets krydder gjør seg også godt med julematens klassiske smaker.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn