Om en muffins er pyntet som en liten kake er det en cupcake

Og da er det best å bruke isskjetrikset. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du må nesten sitte igjen med litt søt glasur på nesetippen for å kunne vite at det er en cupcake og ikke muffins du har spist.

For, en cupcake skal være pyntet som en liten kake, mens muffinsen gjerne har litt mer mat i seg og har en helt enkel glasur dersom den har glasur på toppen i det hele tatt.

Dette er en helt klassisk, lys cupcake som kan varieres og tilsettes flere smaker i selve røren, og veldig mange ulike glasurer passer til.

Her lager jeg en fantastisk god glasur basert på en søt, luftig og blank marengs som jeg så pisker inn godt romtemperert smør i.

Den må bare smakes.

Klassiske lyse cupcakes med deilig hvit glasur Cupcakerøre 90 g romtemperert smør75 g sukker2 hele egg1 eggeplomme200 g hvetemel1/4 ts natron1 ts bakepulver1 1/2 dl skummet kulturmelk

Marengssmørkrem 2 store eggehviter90 g sukker1 ts vaniljesukker175 g romtemperert smør

Framgangsmåte Sett stekeovnen på 180 grader. Kle et muffinsbrett med papirformer.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en miksmasterbolle. Det tar om lag 5 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer