Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

- Om press, forventninger og det å lykkes i USA

Dagbladet følger driftingsirkuset fra uke til uke. Traileren for «Rånern fra Ski».

• Alle episodene finner du på db.no/drifting

(Dagbladet): I dag er det premiere på Dagbladets web-TV-serie «Rånern fra Ski», som følger norske Fredric Aasbø (25) som konkurrerer i en av verdens tøffeste bilsporter, drifting.

- Vi er utrolig glade for og spente på serien. Det er spennende å kunne tilby et slikt produkt på nett, sier nyhetsredaktør i Dagbladet Alexandra Beverfjord.

Satser tungt Hun mener web-TV-produksjoner som nettopp «Rånern fra Ski» er viktig:

REALITYSTJERNE: Fredric Aasbø (25) kjører drifting i California, og er hovedperson i Dagbladets nye reality-serie «Rånern fra Ski». Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
REALITYSTJERNE: Fredric Aasbø (25) kjører drifting i California, og er hovedperson i Dagbladets nye reality-serie «Rånern fra Ski». Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

- Dagbladet satser tungt på innovasjon og nyskapning, og det vil komme flere slike serier framover, sier Beverfjord.

Hun er ikke minst stolt over å ha en av landets aller beste videojournalister i staben:

- Øistein Monsen har gjort en kjempejobb, skryter nyhetsredaktøren.

Tre episoder i uka Episodene legges ut klokka 11.00 onsdag 4. mai, torsdag 5. mai og fredag 6. mai. I de påfølgende ukene publiseres ferske episoder mandager, onsdager og fredager samme klokkeslett.

Produktsjef i Dagbladet, Diana Badi, mener konseptet bak serien «Rånern fra Ski» er spennende fordi den gir et innblikk i en foreløpig nokså ukjent verden for folk flest:

- Drifting er en relativt ung sport, men har allerede rukket å bli en del av ungdomskulturen både i Norge og utlandet, sier hun.

Sporten som startet på japanske fjellveier med livet som innsats, utøves nå under kontrollerte former på racerbanen. Siden 2007 har det vært en egen norsk bilsportgren godkjent av Norges Bilsport Forbund, og miljøet vokser.

Følger Aasbø direkte Denne ukas tre episodene viser 25-årige Fredric Aasbøs sesongforberedelser.

- Fra neste uke følger vi Aasbø direkte, og vi vet ikke hva som skjer. Det er et spennende moment ved serien, sier Badi.

«Rånern fra Ski» handler selvsagt om bil og den lidenskapen og engasjementet mange føler rundt dette. Samtidig handler serien like mye om å komme fra et lite miljø i Norge og gjøre det virkelig stort i USA, forteller hun.

- Presset, forventningene og hva som kreves for å lykkes på toppnivå i motorsport, avslutter Badi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media