Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Oppgradert salgsvinner

Pal+ er en super radio for kjøkkenet, badet, terrassen eller på stranda.

IKON: Tivoli Audio har laget mange radiomodeller som er blitt til designikon. PAL+ kan også raskt havne i denne kategorien. Produsent/HjemmePC
IKON: Tivoli Audio har laget mange radiomodeller som er blitt til designikon. PAL+ kan også raskt havne i denne kategorien. Produsent/HjemmePC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tivoli Audios radioer, som kom til Norge for cirka 10 år siden, har hatt en eventyrlig suksess. Ifølge bransjebladet Elektronikkbransjen har importøren, Neby Hi-Fi Concept, solgt langt over 500.000 Tivoli-radioer i Norge, der den en gang nyskapende PAL-radioen har vært bestselgeren.

I høst har den populære modellen, PAL, fått en arvtager med navnet PAL+. Gode gamle PAL er fortsatt i salg.

Endelig DAB/DAB+
De to største og viktigste nyhetene er at PAL+ har fått støtte for DAB/DAB+ og at den har fått en stor og lettlest LCD-skjem. I tillegg til å være en klokke, viser skjermen også programinformasjon og hvilken kanal eller kilde du lytter til. I front finnes det også fem knapper som ved et langt trykk forhåndslagrer den radiostasjonen du lytter til. Knappene gir deg fem forhåndsvalg for hvert stasjonsbånd.

Støtten for DAB/DAB+ er likevel den viktigste oppdateringen. I 2017 har nemlig Stortinget bestemt at FM-båndet skal stenges ned og at radioen skal bli digital. Da er det DAB eller DAB+ som gjelder. PAL+ har ikke støtte for nettverk/internett, slik som for eksempel retroradion Revo Heritage eller Squeezebox Radio.

Vanntett multifunksjonalitet
Et multifunksjonshjul på toppen lar deg styre noen av funksjonene til radioen. Hjulet er litt uvant i starten, men etter noen minutter har du nok funnet ut hvordan det fungerer. For å få tilgang til funksjoner som alarm, innsovning, mute og mono/stereo (kun via hodetelefoner) må du bruke fjernkontrollen som følger med. Fjernkontrollen leveres med en holder, slik at du kan feste fjernkontrollen på siden av radioen - eller på veggen om du heller vil det.

VANNTETT: Alle inngangerer værsikret, slik at du kan bruke radioen på terrassen eller på badet. Antennen får plass i et lite spor og er ute av veien når du ikke trenger den. Hallvard Lunde
VANNTETT: Alle inngangerer værsikret, slik at du kan bruke radioen på terrassen eller på badet. Antennen får plass i et lite spor og er ute av veien når du ikke trenger den. Hallvard Lunde Vis mer

Du kan bruke PAL+ som en vekkerklokke og du har mulighet for to seperate alarmer.

Vi opplever at brukervennligheten til PAL+ er god og det store displayet bidrar til en god brukeropplevelse.

På baksiden finner vi to innganger; en port er til eksterne kilder via AUX-inngangen, som mobiltelefoner og MP3-spillere, i tillegg har PAL+ en inngang for hodetelefoner. Som sine forgjengere er radioen forseglet mot vær og vind. Alle innganger har gummepropper. Det gjør at du fint kan bruke radioen utendørs eller på badet - uten å være redd for at den ikke skal tåle belastningen. Direkte regn eller snø anbefaler vi likevel ikke.

Helt grei lyd
Høyttaleren består av et 6,3 cm stort fulltoneelement. På hodetelefonutgangen kan du velge om du vil spille mono eller stereo.

KONTROLL: Hjulet på toppen gir deg tilgang til de vanligste og mest brukte funksjonene. De øvrige funksjonene trenger du fjernkontrollen for å styre. Hallvard Lunde, HjemmePC
KONTROLL: Hjulet på toppen gir deg tilgang til de vanligste og mest brukte funksjonene. De øvrige funksjonene trenger du fjernkontrollen for å styre. Hallvard Lunde, HjemmePC Vis mer

Lydmessig synes vi PAL+ leverer et akseptabelt lydbilde. Radioen har justeringsmuligheter for bass, diskant og balanse. Det er lett å glemme at vi snakker om en bitte liten radio som gjerne får plass på kjøkkenet, på badet eller på terrassen. Men med fulladede batterier har du et lite bærbart "stereoanlegg" det er lett å flytte med seg enten du skal jobbe i garasjen eller ta et langt bad.

Designmessig synes vi Tivoli Audio nok en gang har truffet spikeren på hodet. PAL+ er kompakt og stilig, og er på mange måter et lite designikon. Vårt største ankepunkt er prisen på nesten 2.400 kroner. Det er drøyt, men vi tipper mange gladelig blar opp et slikt beløp for denne radioen.

Les også:

Denne mobilen kan brukes som en PC
Slik sjekker du harddiskens helse
Slik blir toppmobilen Galaxy Nexus
Test: Slik er Sonys Android-nettbrett

Saken ble opprinnelig skrevet av HjemmePC for Klikk.no. Les her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!