Oppskrift: Det beste tilbehøret til kalkun

Mange til middag? Tilbehøret du kan lage allerede i dag!

LAG TILBEHØRET DAGEN FØR: Spar deg selv for tid og stress ved å lage tilbehøret allerede i dag. Det kan varieres i det uendelige, her får du Craig Whitsons beste sideretter.  Illustrasjonsfoto: BON APPETIT / NTB SCANPIX
LAG TILBEHØRET DAGEN FØR: Spar deg selv for tid og stress ved å lage tilbehøret allerede i dag. Det kan varieres i det uendelige, her får du Craig Whitsons beste sideretter. Illustrasjonsfoto: BON APPETIT / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye tilbehør som følger med en kalkunmiddag, og mange stresser med å rekke alt i tide.

- Mitt beste tips når man skal lage mat til mange, er å lage stuffing og annet tilbehør dagen før. Da behøver du kun å varme opp, forklarer Steve Westerby, produktutvikler i Nortura.Bruker du stuffing i kalkunen må du huske at den skal steke en time lenger.

Kalkunkongen Amerikaneren Craig Whitson er for mange kanskje er mest kjent som grillkongen.

Whitson har også mye erfaring med kalkun fra hjemlandet USA, der tradisjonen med å spise den store fuglen står sterkere enn den gjør her.

- Da jeg flyttet til Norge fra USA i 1980, husker jeg at når jeg snakket om kalkun var det mange som ikke synes det var noe spesielt, forteller han.

- Det er veldig mange folk som tror at kalkunkjøtt er tørt, og de er redd for at den skal bli for lite stekt, sier Whitson.

- Jeg har laget kalkun på kursene mine i mange år, og det er utrolig hvor positiv overrasket folk blir når de får kalkun som er saftig. 

Deler sine oppskrifter - Det jeg vanligvis serverer til kalkunen er potetstappe, grønne bønner med bacon, stuffing, saus, middagsboller - servert med honningsmør, tranebærsaus, søtpoteter og mais, forklarer Whitson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer