OPPSKRIFT PÅ HJORT: Hjortekjøtt er nydelig. Prøv denne rå oppskriften. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ HJORT: Hjortekjøtt er nydelig. Prøv denne rå oppskriften. Foto: Erik HannemannVis mer

Oppskrift med hjort

Tør du å spise hjort på denne måten?

Hjort er kanskje det beste kjøttet som finnes. I alle fall på høsten.

Så vidt jeg forstår er kjøttet også økologisk.

Jeg setter umåtelig pris på hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og en lekker madeirasaus. Og tro meg når jeg sier at dette er Norges beste viltgryte - med hjortekjøtt.

Men, hva med å prøve noe råere?

Kjøttet svar på sushi Carpaccio er kjøttets svar på sushi. Eller sashimi, for å være pirkede. (Slik lager du sushi hjemme, forresten).

Det sitter langt inne for mange å spise rått kjøtt. Første gangen er mest nervepirrende. Men etter noen ganger blir du mye mer opptatt av hvordan det smaker.

Og når du først får smaken på rått kjøtt får du en ny, kul dimensjon i livet. Ja, så sterkt vil jeg si det.

Du blir beundret Dersom du får besøk, gjerne uventet, og serverer noen tynnskårne skiver med hjort (med litt urter, salt, pepper og olje) vil du merke at menneskene rundt deg begynner å se på deg med helt andre øyne. - Han er i pakt med naturen, tenker de stille og med ærefrykt. - Han er fryktløs og modig. Et unikum, fortsetter de og ser på deg med nesegrus beundring.

Og egentlig er det bare ganske naturlig. Her finner du en makeløs oppskrift. Makeløs, fordi naturen selv gjør jobben. Du bare pynter litt på den - og ditt eget image, i samme slengen.


Les også:
De deiligste eplekakene
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.