TO HJEM: Emili (5) og Eduardo (2) vokser opp i to hjem. Emosjonelt bevisste foreldre kan være avgjørende for barnas helse, sosiale adferd og hvor de ender karrieremessig. Den amerikanske professoren John Gottmans forskning viser at skilsmissebarn har de samme forutsetningene som barn som vokser opp med foreldrene under samme tak. Foto: Nina Hansen
TO HJEM: Emili (5) og Eduardo (2) vokser opp i to hjem. Emosjonelt bevisste foreldre kan være avgjørende for barnas helse, sosiale adferd og hvor de ender karrieremessig. Den amerikanske professoren John Gottmans forskning viser at skilsmissebarn har de samme forutsetningene som barn som vokser opp med foreldrene under samme tak. Foto: Nina HansenVis mer

Skilsmissebarn og aleneforeldre

Oppskriften for å lykkes som aleneforelder

Denne treningen kan beskytte barn fra kjente risikoer knyttet til ekteskapsproblemer og skilsmisse, ifølge professor John Gottman. Her er hans fem råd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Pappa, jeg er ferdig! Fra badet ljomer stemmen til Eduardo (2). Pappa Tom iler til, mens middager koker på kjøkkenet og vi ønskes velkommen.

Denne helgen er barna hos ham. Eduardo og storesøster Emili (5) bor litt hos mamma og litt hos pappa. Annenhver helg og noen dager i uken tilbringer de tid med bare én av foreldrene.

- Den største utfordringen med å være aleneforelder, er å få nok tid til dem. Fokuset når jeg har barna, er å være sammen med dem, leke med dem og kose med dem. Jeg bruker all tid jeg kan på dem, sier Tom Eduardo Svartvadet.

Han forteller at det i hektiske og utfordrende øyeblikk av og til kan være krevende å være alene.

- Jeg har et bevisst forhold til å anerkjenne deres følelser og hører raskt om de er lei seg eller sutrer. Når jeg kjenner at jeg er sliten, er det begrenset hvilke kamper jeg orker å ta. Det blir det nok mer ja fra min munn da enn det bør, sier han og smiler.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn