Oppskriften som får gjestene til å stønne av nytelse

Slik lager de smuldrekake i Paris.

OPPSKRIFT PÅ SMULDREKAKE: Her kommer Clotildes versjon av smuldrekake.  Foto: Clotilde Dusoulier
OPPSKRIFT PÅ SMULDREKAKE: Her kommer Clotildes versjon av smuldrekake. Foto: Clotilde Dusoulier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Jeg pleier et dypt og gjensidig tillitsforhold med smuldre-fruktkake-familien (du finner tre smuldrekaker her). Vi sender hverandre kort fra ferier for eksempel, husker fødselsdagene til hverandre. Jeg vender meg ofte til dem når jeg vil ha en enkel dessert som ikke vil holde meg på kjøkkenet halve dagen og som jeg vet vil smake godt. Om den fyller hele kjøkkenet og stua med varme og gylne dufter, ja, så er det en flott bonus.

Det er ikke dessert som får vennene til å skrike "WOW!", men den får vennene dine til å si "Mmmm....!" - og det er jo det som er viktig.

Moren min lager en sinnsyk eple-smuldre kake. Den er gjerne pynta med bjørnebær, selvplukket og fryst ned på sensommeren og hun serverer den alltid med crème anglaise i en tidløs glassmugge som vi uten skam slikker helt ren når kaken er fortært.

Hennes oppskrift - en av de første jeg kopierte i mitt oppskrifts-hefte for mange år siden - er så utrolig enkel, det er bare å veie opp like mye smør, sukker, mel og brødsmuler og en liten dæsj med melk. Men, samme hvor mye jeg prøvde å følge oppskriften til punkt og prikke (nei, du må faktisk tro meg...) blir den aldri helt det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.