LAKSECARPACCIO: Perfekt til forrett, lunsj eller kveldskos i sommer. Foto: Håvard Egge
LAKSECARPACCIO: Perfekt til forrett, lunsj eller kveldskos i sommer. Foto: Håvard EggeVis mer

Oppskriftene du trenger i helga

Her er den gode helgemenyen.

Her er årets første helgemeny. Det er ikke lagt opp til noe ekstravagante ingredienser i menyen. Mange kjenner etterdønningene av julefesten i lommebøkene ennå.

Om du er ute etter tips til billig festmat, er superkokk Bent Stiansens festmeny et sted å begynne. Du kan også sjekke ukemenyen med billig hverdagsmat.

Forrett Først ut er en herlig laksecarpaccio. Klarte du å lese forrige setning, fikser du også å lage denne enkle forretten.

Det handler simpelthen om å skjære fersk laks i tynne skiver og strø over smaksrike ingredienser som chili, hvitløk, ingefær, vårløk og koriander. Når du klemmer over limesaft vil du se, etter noen minutter, at laksen begynner å endre farge. Akkurat som den gjør når den stekes, bakes eller kokes.

Hovedrett I hovedretten finner du kylling i godt selskap. Blant gjestene finner du nemlig konjakk og masse gode grønnsaker.

KYLLINGGRYTE: Har du noen dråper konjakk igjen etter julen, kan du spandere litt på kyllingen. Foto: Erik Hannemann
KYLLINGGRYTE: Har du noen dråper konjakk igjen etter julen, kan du spandere litt på kyllingen. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Framgangsmåten i denne retten er akkurat slik jeg liker det: Stek løk mens du deler opp kyllingen, ha det i gryta, skjær opp grønnsakene, ha det i gryta, en dæsj konjakk og så litt fløte. Og så smaker vi til med godt provencekrydder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om du er usikker på hvordan du best deler opp kyllingen, kan du sjekke denne videoen.

Har du ikke konjakk? Du kan faktisk bruke hvitvin, rødvin eller aller billigst: vann og rød- eller hvitvinseddik. Om det ikke passer seg sånn finner du en masse gode kyllingoppskrifter her.

Dessert Desserten er en super og enkel smuldrekake. Det er vår franske venninne Clotilde Dusoulier som står for oppskriften. Kombinasjonen av friske epler og søt mango er magisk.

OPPSKRIFT PÅ SMULDREKAKE: Se Clotildes versjon av smuldrekake i oppskriften under.  Foto: Clotilde Dusoulier
OPPSKRIFT PÅ SMULDREKAKE: Se Clotildes versjon av smuldrekake i oppskriften under. Foto: Clotilde Dusoulier Vis mer

Og da er det bare å ønske god, smakfull helg!


Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3300!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
10 oppskrifter med kjøttdeig
Smaken av Mexico på rekordtid
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Slik blir brokkoli godt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.