Oppskriftene på en god uke

En ukemeny med enkel og smakfull mat.

Ny uke!

Og da har vi selvsagt en ny ukemeny klar. Det får du nemlig hver mandag - og du kan sjekke de andre ukemenyene her.

GULROTSUPPE: Herlig enkelt. Foto: Erik Hannemann
FISKEKAKER: Så enkelt at moren din klarer å lage det. FOTO: Metro Branding
PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! Foto: Erik Hannemann
LAKS: Slik blir laksen lekker. Foto: Christopher Sjuve
KYLLINGGRYTE: Har du noen dråper cognac igjen etter julen kan du spandere litt på kyllingen. Foto: Erik Hannemann
NACHOS: Perfekt og kul hverdagsmiddag. Foto: Erik Hannemann
LAMMEFRIKASSE: Deilige gryteretter redder helgen. Foto: Erik Hannemann

De som følger med og bruker ukemenyene finner flere gamle kjenninger her. Det er litt av poenget. Det skal være noen som er kjent, slik at man ikke må starte helt med blanke ark hver eneste gang.

Mandag Vi starter med en enkel og kjemegod suppe. Den lager du enkelt ved å koke gulrøtter møre som du moser sammen med stekt løk og crème fraîche. Trenger du variansjonstips (lurt!) så sjekk her.

Tirsdag Det er litt retro, men vi lager hjemmelagde fiskekaker. Det viktigste å vite er at dette er så enkelt at, ja, moren din lagde det i mange år. I prinsippet kjører du fisk, egg, salt og og melk i en kjøkkenmaskin, former fiskekakene og steker dem. Du kan ha i gressløk, timian, estragon for å variere - og du kan bruke akkurat den fisken som passer deg best. Det brukes sommerkål i oppskriften, men du kan bruke vanlig hodekål (litt lenger koketid).

Onsdag Tid for barnas og alle barnslige voksnes favoritt: Spagetti carbonara! Jeg har aldri møtt et barn som ikke liker denne.

Mange sliter med å tro på følgende: eggene som du pisker i en bolle koker når du vender det inn med kokvarm pasta. Jo. Det holder - og blir til en slags saus som sammen med parmesan og bacon er en av verdens mest berømte pastaklassikere. Det er ikke for ingenting...

Torsdag Laksen føles ny og urørt med denne presentasjonen. Du skjærer en lang, tykk strimmel av laksefileten (som helst er skrapet ren for skjell om du skal spise skinnet, som er supergodt!). Så legger du den i en stekering. Den fyller du med kokte, friske grønnsaker og en god, deilig saus.

Fredag Den kommer raskere enn du tror - og når den er der er det godt å vite at middagen er enkel, god og særlig egnet for tv-titting. Nachos er svaret! Servér sprø nachos med krydret, varm kjøttdeig (gjerne krydret med tacokrydder), smeltet ost og rømme...

Lørdag Vi skeier ut med en lekker kyllinggryte hvor vi låner de viktigste smakene fra Cognac. Det er ikke mer enn en knert som skal til - så sitter´n!

Søndag Vi havner i trygt farvann når vi avslutter uka med en varm og mettende lammefrikassé. Når man tar i bruk sesongene våre på en fornuftig måte blir maten mer variert - og vi får et mer spennende liv.

Ha en god uke!

Les også:
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.