KOMMET TIL NORGE:  De siste årene har Halloween-feiringen også kommet til Norge, og her får du tips til fem skumle retter du bør servere dersom du skal invitere til fest 31. oktober. Foto: CARINA KRÜGER
KOMMET TIL NORGE: De siste årene har Halloween-feiringen også kommet til Norge, og her får du tips til fem skumle retter du bør servere dersom du skal invitere til fest 31. oktober. Foto: CARINA KRÜGERVis mer

Oppskriftene som gjør Halloween til en fest

Skremmende gode.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet / Familiejournalen.dk): Halloween er natten før allehelgensdag, 31.oktober. Navnet er en sammentrekning av det engelske navnet på allehelgensaften, «All hallows eve».

Feiringen av Halloween har røtter både i kristendommen og før-kristne tradisjoner. Den har trekk fra blant annet den romerske festivalen for den greske gudinnen Pomona og kelternes fest for dødsguden Samhain.

I USA er feiringen svært populær og amerikanerne arrangerer store kostymefester for å feire. Den sterke dødssymbolikken i amerikansk halloweenfeiring med skjeletter, hodeskaller, flaggermus og teaterblod er inspirert av den meksikanske allehelgensfeiringen, De dødes dag.

Halloween feires med at barn kler seg ut og går fra dør til dør. De sier «Knask eller knep?», den norske oversettelsen av «Trick or treat?» og får godteri fra folk i nabolaget. Halloween feires også med utkledningsfester for voksne, og forbindes gjerne med utskårne gresskar.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn