Opptur i Oppdal

Etter seks magre vintre, er kong Snø endelig kommet til Oppdal. Pudderentusiaster og frikjørere jubler, og mer snø er i vente.

SKIPARADIS: Oppdal er Midt-Norges største og beste skisted, med et stort og variert anlegg. Her er både slake bakker for barnefamilier og noen av landets flotteste frikjøringsområder for skikkelige entusiaster. Foto: NORDIC LIFE / NTB Scanpix
SKIPARADIS: Oppdal er Midt-Norges største og beste skisted, med et stort og variert anlegg. Her er både slake bakker for barnefamilier og noen av landets flotteste frikjøringsområder for skikkelige entusiaster. Foto: NORDIC LIFE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Dette er Norges kanskje beste skisted, mener lokalpolitiker og frikjørerentusiast Trygve Sande (37).

Forrige helg fikk han en av tidenes beste dager i bakken, da puddersnøen lå tjukt i Oppdal og det bare var å sette utfor. Det var sånne dager han flyttet hit for. Dager da skredfaren er moderat, puddersnøen dyp, og himmelen klar.

- Om man er mer opptatt av å være ute i naturen enn på afterski, så er Oppdal stedet, mener Sande, som åpnet 2017 med å «backflippe» i berømte Pessrenna i Ådalen før han dundret ned på nysnøen i Bekkdalen i Vangslia.

- Her er det noe for alle. Oppdal er et geografisk stort skiheisområde, som gjør at det er fint for alt fra offpiste og frikjørere til familier og rennkjørere. Det er ingen turistmaskin, på godt og vondt. Men det er et tettsted med et ekte lokalsamfunn, og Norges beste beliggenhet i forhold til fjell og varierte friluftsaktiviteter, mener han.

Lang alpinhistorie

Den lille bygda Oppdal ligger klemt mellom Dovrefjell, Trollheimen og Sunndalsfjella, to korte times kjøring sør for Trondheim.

Oppdals historie som turiststed startet allerede da Dovrebanen ble bygd i 1921, og brakte folk til bygda. I 1952 sto den første skiheisen klar i Hovden, og noen år senere kom heisen i Vangslia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer