ORANSJEVIN: Masserert hvitvin kalles ofte for oransjeviner etetrsom de i noen tilfeller får en rødlig, oransje farge. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ORANSJEVIN: Masserert hvitvin kalles ofte for oransjeviner etetrsom de i noen tilfeller får en rødlig, oransje farge. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Oransjevin til terningkast seks etter 30 dagers skallkontakt

Skallmaserering gir en helt særegen hvitvin.

Vinene kalles ofte for oransjeviner ettersom de i noen tilfeller får en rødlig oransje farge.

Maserering er prosessen hvor den pressede druejuicen ligger sammen med de faste elementene i druene, altså skall og steiner.

Lengden på oppholdet kan variere fra noen uker og opptil flere måneder i noen tilfeller.

Prosessen bidrar til uttrekk av farge og tanniner fra druens skall og kjerne og er en prosess all rødvin gjennomgår får å få sin farge og garvestoffer.

For hvitvin er dette derimot svært uvanlig og gir helt særegne viner.

Får dypere farge

Vanligvis blir druejuicen skilt fra de faste elementene etter pressing for å kunne framstille en hvitvin med de egenskapene vi er vant med i kommersielle produkter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn