Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ordfører lager egne «enkle» parkeringsplasser for kvinner

Blir det ikke bråk av dette, blir det det aldri.

SPESIALTILPASSET: En tysk ordfører forbarmer seg over det han mener er kvinners begrensede kjøreferdigheter og holder av de to vanskeligste parkeringsplasser i et parkeringshus til menn. Illustrasjonsfoto: Dagbladet.
SPESIALTILPASSET: En tysk ordfører forbarmer seg over det han mener er kvinners begrensede kjøreferdigheter og holder av de to vanskeligste parkeringsplasser i et parkeringshus til menn. Illustrasjonsfoto: Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Gallus Strobel, ordfører i den tyske byen Triberg, er ikke av den lettskremte sorten.

I byens parkeringshus finnes det nå tolv parkeringsplasser merket med kjønnssymbolet for kvinner, og to for menn.

Plassene merket for kvinner er bredere og lettere å parkere på enn de for menn.

- En av mine største bragder som politiker, sier en lattermild Strobel til ABC NEWS, som for øvrig også har video som du ser her.

Poenget er at de to plassene som er tiltenkt mannlige bilister er ganske vanskelige å parkere på, med kanter og betongsøyler som utfordringer.

8. juni åpnet ordføreren Tribergs nye parkeringshus med 220 plasser.

Det er 5000 innbyggere i byen, men det kommer en hel del turister hit takket være Tysklands høyeste fossefall og verdens største gjøkur.

Det er med tanke på disse det nye parkeringshuset er bygget.

Og hvor vanskelig er det å parkere på disse to plassene?

- Mange parkerer her hver dag, jeg har selv parkert her mange ganger. Spesielt nå, med all medieoppmerksomheten, sier Strobel.

For ordens skyld, det hele er ment som et spøkefullt markedsføringsstunt. Og man må gjerne parkere hvor man vil uavhengig av kjønn.

- Kanskje folk vil komme for å prøve parkeringen vår, og ikke bare for å se fossene, sier Strobel.

Ikke først I den kinesiske byen Tianjin ble det nylig introdusert parkeringsplasser kun for kvinner, melder Motorauthority. Som i Triberg er de bredere, bedre belyst og i tillegg markert med rosa maling.

Om kineserne var like spøkefulle som Strobel er usikkert.

Også i Norge Siden denne saken kom på har vi fått en del henvendelser som tilsier at dette ikke er helt unikt.

Blant annet poengterte en leser at slike parkeringsplasser allerede er å finne under posten i Stavanger, og har vært det i årevis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media