STORE FORSKJELLER: Denne oversikten viser hvor store forskjellene kan være. Foto: Hvakostertannlegen.no
STORE FORSKJELLER: Denne oversikten viser hvor store forskjellene kan være. Foto: Hvakostertannlegen.noVis mer

Oslo: 250 kronerTrondheim: 630

Enorme forskjeller på tannlegeprisene i Norge.

Tannlegebehandlinger kan koste opptil fire ganger så mye avhengig av hvor i landet du bor, viser Forbrukerrådets oversikt over tannlegepriser.

Forbrukerrådets oversikt viser at prisforskjellene mellom norske tannleger er enorme, og varierer i stor grad mellom byene Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, og Tromsø, skriver VG.

Trekking av en tann kan for eksempel koste fra 550 kroner til 1750 kroner, og en rotfylling varierer fra drøye 1000 kroner til 4500 kroner. En undersøkelse kan variere fra 250 kroner til 1000 kroner.

- Noen tar seg bedre betalt enn de burde. Vi har ikke grunnlag for å si at dyre tannleger er bedre, sier direktør i Forbrukerrådet Randi Flesland.

President i Tannlegeforeningen Camilla Hansen Steinum sier at undersøkelser viser at pasientene mener faglig dyktighet er viktigere enn pris.

- Prisforskjellene er store fra den billigste til den dyreste. Men de aller fleste ligger midt imellom. Og det må koste noe å levere tannlegetjenester av høy kvalitet, sier Steinum.

Steinum mener ikke at billigere tannleger er dårligere enn de som tilbyr dyrere tjenester.

- Vi kan ikke si det. Jeg tror ikke at kvalitetsforskjellene er store. Alle norske tannleger har fem års utdanning, sier Steinum.

Tannlegene har selv oppgitt prisene på behandlinger til Forbrukerrådet. Nettsiden er utviklet gjennom et samarbeid mellom Den norske tannlegeforening, Norsk Tannpleierforening og Helsedirektoratet.

(NTB)