Oslo best i utkanten, mener New York Times

Du må gå langt om du vil oppleve det interessante.

POPULÆR: New York Times liker seg på Kolonihagen, kafe og restaurant i en bakgård på Frogner. Her er kokken Kaja Rambæk Holmboe Baug fotografert ved en tidligere anledning. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
POPULÆR: New York Times liker seg på Kolonihagen, kafe og restaurant i en bakgård på Frogner. Her er kokken Kaja Rambæk Holmboe Baug fotografert ved en tidligere anledning. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Har Oslo sentrum priset seg ut, spør New York Times. 

HOVEDØYA: New York Times har også utforsket Hovedøya. Illustrasjonsbilde: Skoleelever fra Skedsmo videregående skole som prøver badevannet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
HOVEDØYA: New York Times har også utforsket Hovedøya. Illustrasjonsbilde: Skoleelever fra Skedsmo videregående skole som prøver badevannet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

I en større artikkel handler det ikke om Karl Johan og sentrum, men om Grünerløkka, Frogner, Hovedøya og Tjuvholmen.

Det eneste som nevnes rundt Karl Johan, er det etter hvert berømte kaffestedet Fuglen i Universitetsgata.

Japansk på Tjuvholmen For å oppleve det interessante i Oslo bør man være villig til å «walk widely», mener avisa, som gir anbefalinger for 36 timer i den norske hovedstaden.

TJUVHOLMEN: Prøv et måltid, men aller helst utendørs, på restaurant Hanami, anbefaler New York Times. Foto:THOMAS RASMUS SKAUG
TJUVHOLMEN: Prøv et måltid, men aller helst utendørs, på restaurant Hanami, anbefaler New York Times. Foto:THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Hvor skal man spise i Oslo? Prøv Kolonihagen i Frognerveien, oppfordrer New York-avisa, som har gjort hjemmeleksa si og vet at eieren er den samme som bak Michelin-restauranten Maaemo i Bjørvika.

På Kolonihagen får du kvalitetsmat i en trivelig bakgård for en brøkdel av prisen. På den andre siden av byen anbefales von Porat og Anni's Pølsemakeri i Mathallen.

HAR OSLO SENTRUM PRISET SEG UT? En større artikkel i New York Times handler ikke om Karl Johan og sentrum, men om Grünerløkka, Frogner, Hovedøya og Tjuvholmen. Foto: HÅKON IKESDAL
HAR OSLO SENTRUM PRISET SEG UT? En større artikkel i New York Times handler ikke om Karl Johan og sentrum, men om Grünerløkka, Frogner, Hovedøya og Tjuvholmen. Foto: HÅKON IKESDAL Vis mer

Skal du litt opp i pris, anbefales et fiskemåltid utendørs på Tjuvholmens japanske restaurant Hanami.

I samme slengen kan man prøve å få med seg «provoserende» moderne kunst hos Astrup Fearnley eller i et av galleriene, for eksempel hos Pushwagner.

Utsikt og natur New York Times har ellers nytt utsikten fra skimuseet på Holmenkollen, spist mat på «a handsome chalet», Frognerseteren, og sjekket både klosterruinene og bademulighetene på Hovedøya.

Journalisten anbefaler å droppe omregningen til dollar etter å ha drukket drinker på cocktailbaren No. 19, men skryter av kvaliteten.

Nattelivet på Blå og skummende øl på Schouskjelleren Mikrobryggeri eller Grünerløkka Brygghus er heller ikke noe dårlig valg i Oslo.

Journalisten sparte i hvert fall penger på å droppe Vøringsfossen.

PROVOSERENDE: På Tjuvholmen kan du oppleve alt fra Stordalens hotell The Thief til «provocative exhibitions» i Astrup Fearnley, skriver New York Times. Foto: LARS EIVIND BONES
PROVOSERENDE: På Tjuvholmen kan du oppleve alt fra Stordalens hotell The Thief til «provocative exhibitions» i Astrup Fearnley, skriver New York Times. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

I stedet dro hun til Akerselva og fotograferte «the spectacular waterfall» ved Mølla.