PÅ TOPP TI: Oslo er av Lonely Planet kåret til en av verdens ti beste byer å besøke. Her er glade festivalgåere på årets Øyafestival i hovedstaden. Foto: NTB Scanpix
PÅ TOPP TI: Oslo er av Lonely Planet kåret til en av verdens ti beste byer å besøke. Her er glade festivalgåere på årets Øyafestival i hovedstaden. Foto: NTB ScanpixVis mer

Oslo er kåret til en av verdens ti beste byer

- Aldri før har det vært bedre å besøke denne kule skandinaviske hovedstaden.

«Oslos sjarm har seilt under den skandinaviske radaren altfor lenge, men denne kompakte hovedstaden stiger raskt», står det i Lonely Planets «Best in Travel 2018».

Boken trekker fram parker og kajakkturer på Oslofjorden, «for ikke å snakke om en kaffekultur som kan måle seg med København og Stockholm». Oslo er den eneste nordiske byen på topp 10-lista, som toppes av Sevilla i Spania.

- Oslo har kommet inn på vår topp 10-liste over byer som bør besøkes i 2018 fordi besøkende kan oppdage nyskapende arkitektur og museer de ikke kan gå glipp av ved siden av kule barer, bistroer og kafeer. Med mye både å se og gjøre neste år, har det aldri vært et bedre tidspunkt for å besøke denne kule skandinaviske hovedstaden, forklarer redaktør Tom Hall i guidebok-forlaget.

Christian Lunde, administrerende direktør i Visit Oslo, mener at å komme på en av Lonely Planets topp 10-lister er noe av det største man kan oppnå i reiselivsbransjen.

- Dette er helt rått! Å bli valgt ut av Lonely Planet er en stor ære for oss, sier Lunde.

Chile topper topp 10-listen for land å besøke, Belfast og Causeway coast utpekes som den beste regionen og Tallinn i Estland som stedet reisende får mest for pengene.

NTB.