Oslo får «rullende mathall» hver uke

Privat krafttak for gourmetmat på gata.

KUMA: Oslo har ikke noe Soho, derimot Kuma, området rundt utestedet Blå i Brenneriveien. Her blir det foodtrucksamling hver helg fra midten av mai. Foto:REBEKKA DE LEON
KUMA: Oslo har ikke noe Soho, derimot Kuma, området rundt utestedet Blå i Brenneriveien. Her blir det foodtrucksamling hver helg fra midten av mai. Foto:REBEKKA DE LEON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Var du blant dem som jublet da Oslo fikk sine første foodtrucker i fjor - og kanskje håpet på en rullende matrevolusjon i bygatene i år?

Da får du herved en dårlig og en god nyhet.

Den dårlige er: Bare fire trucker er så langt godkjent av Bymiljøetaten for å stå kommunal grunn.Den gode nyheten er: Oslos foodtruckeierne går sammen om et felles gatematstunt med alt fra tacos og burgere til småmat, bakst og suppe på ett og samme sted.

Liker du tanken på duften av mat fra mange verdenshjørner og friheten ved å gå fra bil til bil før du bestemmer deg, ja, da ser våren lys ut likevel.

Det beste er kanskje at du ikke må spise stående. Foodtruckeierne sørger for felles bord og stoler ute på gata.Foodtruckfestival - nytt sideprogram på fjorårets Matstreif.

Pop up matmarked - Det blir moro, sier Bendik Romstad i matbilen «Anne på landet».

Han er også reklamemann og gjør gjerne en innsats for matbilmiljøet. Idet Dagbladet ringer, har han nettop laget logo til fellesarrangementet.

- Vi kaller det «Foodtruck Bonanza», sier han.

«Anne på landet»-bilen har du kanskje sett på en av kommunens godkjente parkeringsplasser for matbiler. Bilen er også flittig benyttet til festivaler og ulike arrangementer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer