Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Oslo-helg med foodtrøkk

Mat- og musikkarrangementer over hele byen. Gå fra fest til fest.

SOMMERMAT: Lørdag finner du matbilene på området KuMa ved Akerselva, søndag kan du gå fra matbil til matbil på Vippetangen. Her er cafebilen Anne på Landet fotografert der den oftest står, ved Hvervenbukta i Oslo. Foto: BYAKSEL
SOMMERMAT: Lørdag finner du matbilene på området KuMa ved Akerselva, søndag kan du gå fra matbil til matbil på Vippetangen. Her er cafebilen Anne på Landet fotografert der den oftest står, ved Hvervenbukta i Oslo. Foto: BYAKSEL Vis mer

- Vi blir ti biler nede på Vippetangen på søndag. Det blir Norges desidert største line-up med biler. Nesten alle som er å oppdrive er med, sier Bendik Romstad, eier av cafebilen Anne På Landet.

Liker du tanken på mat fra mange verdenshjørner utendørs, er Oslo stedet denne helga. Både lørdag og søndag vil Anne på Landet og mange av de andre matbilene være i byen.

Glad i gatemat? Prøv en av disse deilige oppskriftene.

Arrangementet på Vippetangen blir en del av «Havnelangs», et årlig sjarmoffensiv fra Oslo Havnevesen.

- Vi kaller det Bonanza på Havna, sier Romstad.

Matbilrot ordnet opp Han er en glad mann om dagen. I hele vår har foodtruckeierne hatt et anstrengt forhold til Oslo kommune.

Bileierne har vært frustrerte
over manglende saksbehandling, dårlig informasjon og lite respons. Nå har foodtruckeierne og bymiljøetaten hatt møte og ryddet opp i forholdene.

- Ting ser mye lysere ut framover, sier Romstad, som driver en av få matbiler godkjent for å stå på kommunens foodtruckplasser.

Gatematfest Men du må slett ikke vente til søndag for å velge og vrake i gatemat. Allerede fredag blir det full fest når bydel St.Hanshaugen  inviterer til gatematfest.

Du er invitert - med eller uten naboen - til å kjøpe alt fra vegetarmat til tacos og gourmetpølser. Maten slipper du å spise stående. Sophus Bugges plass blir en eneste stor uterestaurant med langbord, forhåpentlig uten en eneste truende regnsky i sikte.

Gatematfesten på St.Hanshaugen byr på langt mer enn matbiler. Også restauranter rykker ut på gata med gatemat fra hele verden. 

Skulle du ha lyst til å ta med en skummende håndverksøl, er det bare å stikke innom Seilduksgata på Grunerløkka først. I dag,1. juni, åpner Growleriet, Norges første ølutsalg for håndverksøl.

Growleriet selger deg tappeøl som takeaway i klassiske store ølflasker med hank. Når flaska er tom, kan du komme innom, få den skylt og fylt på nytt.

Mat og musikk Lørdag finner du flere matbiler på KuMa, området ved Brenneriveien og musikkstedet Blå, ikke langt fra Akerselva.

Første Food Truck Bonanza skjedde 14 og 15 mai og ble en suksess med 5000-6000 besøkende. Bilder fra happeningen kan du se her.

- Vi hadde fantastiske resultater første helg. Matbilene solgte seg tomme og måtte få påfyll, sier Rebekka de Leon, prosjektleder for KuMa-området.

Det er nå bestemt at det fra juli skal være to-tre biler i KuMa-området noen helger og et større arrangement med mange biler første lørdag i måneden.

Kommende helg blir det ikke fullt så mange fordi det samtidig er Musikkfest Oslo med konserter fra over 40 scener. Enkelte av matbilene er hyret inn til musikkarrangementer.

Gatesmak ved fjorden Fra KuMa er det bare å rusle langs elva helt til du ser fjorden. Rett utenfor Operaen, på Sukkerbiten, samles matentusiaster, amatørkokker, semiprofesjonelle kokker og proffkokker til dyst.

Gatesmak er en festival for deg som vil prøve ny mat, og kanskje oppdage en ny favoritt. Samtidig med Gatesmak blir det musikkfest på scenen.

Søndag 5.juni kan du nyte maten på bryggekanten, nærmere bestemt på Vippetangenkaia. Under Bonanza på Havna vil Foodtruckene stå utenfor kontorene til Snøhetta.

4 GRINGOS: Fra en rød, grønn og hvit kassebil har australske Ian Samways og de andre tacogutta gjort suksess med gatetaco. I helga finner du bilen flere steder. Foto: SCANPIX
4 GRINGOS: Fra en rød, grønn og hvit kassebil har australske Ian Samways og de andre tacogutta gjort suksess med gatetaco. I helga finner du bilen flere steder. Foto: SCANPIX Vis mer

Hit kommer alle matbilene som har preget bybildet; Anne på landet, Ragnalokk, Sushirull, Glør, 4Gringos, GoGrilla, Lunico. I tillegg kommer mindre kjente Crepes&more, Håndverkeren fra Sandefjord og Raw Food

Havnesprell Søndag er dagen da Oslo Havnevesen legger seg i selen for at du skal oppleve havnelivet i Oslo. På Havnelangs kan du trygt ta med ungene.

Mens du koser deg med mat og drikke, kan de møte sjørøvere, besøke redningskøyta Elias, bli miljøpirat eller delta på fiskekonkurranse.

Skulle du lure på hvor neste Bonanza eller hvor noen Food Trucker skulle befinne seg her i Oslo og i Skandinavia, finnes det nå en app som gir deg oppdatering. Sjekk ut «Foodtrackr» i app store neste gang appetitten på gatemat melder seg.

Sommercocktail Når søndagen er på hell, er det ingen grunn til å gå hjem. Anmelderroste Bokbacka på Frogner åpner bakgården sin for sommeren og har fint besøk av en av Nordens beste bartendere. 

Bartenderen Jora Engberg fra baren Lidkoeb, en tre etasjers Københavnbar på Top100 listen av verdens barer, tar over bakgården og tilbyr et utvalg av cocktailer fra barens nye sommercocktailmeny.

Gatemat er ofte kreative og rimelige retter. Her er noen av favorittene til Dagbladets kokk, Karla Siverts.

Her kan du vente deg nye smaker. Baren er kjent for vanlige og spennende cocktailer og har blant annet en egen nordisk drikkemeny med akevittdrinker.

Irina Jelizarova som nylig vant den nordiske konkurransen The Journey, en ny konkurranse for akevittbaserte drinker, er blant bartenderne som har valgt Lidkoeb som arbeidssted.

GATEMAT:  Over hele byen får du gatemat kommende helg. Her lakseseviche slik Jan Robin Ektvedt på Hitchiker lager den. Foto: METTE MØLLERr
GATEMAT: Over hele byen får du gatemat kommende helg. Her lakseseviche slik Jan Robin Ektvedt på Hitchiker lager den. Foto: METTE MØLLERr Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media