Oslo-hotell på lista over verdens fineste

150 hotell på internasjonal gull-liste for 2016.

I OSLO:  Hotellet The Thief  ligger på Tjuvholmen, som var et rettersted på 1600-tallet. I dag er det nytt boligstrøk med gallerier og Astrup Fearnley Museet.  Alle rommene på hotellet har vindu fra gulv til tak og balkonger. Tjuvholmen ligger nå i sjøkanten ved Aker Brygge i Frogner bydel.  Foto: BERIT ROALD /NTB Scanpix
I OSLO: Hotellet The Thief ligger på Tjuvholmen, som var et rettersted på 1600-tallet. I dag er det nytt boligstrøk med gallerier og Astrup Fearnley Museet. Alle rommene på hotellet har vindu fra gulv til tak og balkonger. Tjuvholmen ligger nå i sjøkanten ved Aker Brygge i Frogner bydel. Foto: BERIT ROALD /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Det mener i hvert fall det amerikanske reisemagasinet Condé Nast Traveler som har The Thief i Oslo på listen over verdens 150 beste hoteller.

Gull-lista Hvert år publiserer det anerkjente reisemagasinet Condé Nast Traveler en gull-liste, «The Gold List», med de beste hotellanbefalingene for kommende år.

Hotellet The Thief på Tjuvholmen er med på lista for 2016.

Stort - At the Thief nå rankes som et av verdens beste hoteller av selveste Condé Nast Traveler er vanvittig stort, sier Petter Stordalen i et intervju med skandinaviske reisemagasinet Travelnews.

PÅ ROMMET:  Et av de 119 rommene på hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo. Foto: BERIT ROALD/NTB Scanpix
PÅ ROMMET: Et av de 119 rommene på hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo. Foto: BERIT ROALD/NTB Scanpix Vis mer

Selv for de mest ambisiøse hotellene er en plass på «The Gold List 2016» nærmest for ambisiøst for et norsk hotell, sier Stordalen til det skandinaviske reisemagasinet.

Tre år Det var 9. januar 2013 at Petter Stordalen åpnet The Thief på Tjuvholmen med brask og bram, på typisk Stordalen-vis.
The Thief har 119 rom, er tegnet av Mellbye Arkitekter, og skal uoffisielt ha en prislapp på 720 millioner kroner.

Kunst og kjendiser Mange kjendiser har bodd på The Thief i løpet av disse åra.

Justin Bieber, Lana del Rey, Pink, Bill Gates, Helena Christensen, Steven Van Zandt, Rihanna, Julio Iglesias og Steven Tyler er noen av de mest kjente.

The Thief er likevel mest kjent for den store samlingen med samtidskunst som utsmykker hotellet, i samarbeid med Astrup Fearnley Museet.

Mye ros Det er ikke første gang, og det blir nok heller ikke den siste, at The Thief  på Tjuvholmen får utmerkelser i internasjonale medier.

THE THIEF:  Interiøret i denne laidbacke loungen er holdt i mørke, rolige farger. Foto: BERIT ROALD/NTB Scanpix
THE THIEF: Interiøret i denne laidbacke loungen er holdt i mørke, rolige farger. Foto: BERIT ROALD/NTB Scanpix Vis mer

Allerede ved åpningen kalte den britiske avisa The Independent hotellet The Thief for Norges første seksstjerners hotell,  selv om det offisielt har fem stjerner.
Magasinet Wallpaper roste både hotellet og de ansatte i sin omtale. The Thief var også  på New York Times liste over hoteller man burde sjekke ut i 2013.

Tripadvisor En av de mange utenlandske gjestene som omtaler The Thief på hotellnettstedet Tripadvisor, sier at det antakelig ikke finnes noe finere hotell nærmere Polarsirkelen.

«Jeg elsker dette stedet. Hvis du liker design, fotografi, kunst og setter pris på en hedonistisk livsstil, er The Thief hotellet for deg, skriver en person som bodde på hotellet tidligere i år. »(Dagbladets oversettelse)

Gjesten legger til at Norge er et dyrt land, hvor et glass vin kan koste deg 45 dollar.

KUNSTHOTELLET: Kunst av Julian Opie er ett av de mange kunstverkene på Oslo-hotellet The Thief. Foto: BERIT ROALD/NTB Scanpix
KUNSTHOTELLET: Kunst av Julian Opie er ett av de mange kunstverkene på Oslo-hotellet The Thief. Foto: BERIT ROALD/NTB Scanpix Vis mer

THE THIEF, Oslo

Oslos designhotell åpnet 9. januar 2013.

Hvor: Landgangen 1, Tjuvholmen, Oslo.
Hotellet har også restauranten K.

Se flere bilder: TheThief.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer