Oslos beste pho-suppe får du i en lakserosa grotte

Noen av rettene på Viet Nam House er rene kuppet.

VIET NAM HOUSE: Sammenliknet med alle spisestedene her i byen som er designet ned til minste tannpirker er det noe befriende over det hele. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
VIET NAM HOUSE: Sammenliknet med alle spisestedene her i byen som er designet ned til minste tannpirker er det noe befriende over det hele. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 • Flere matsaker på db.no/mat

Det var kaldt. Det var mørkt. Det var blakke tider.

I mylderet av hovedstadens eksklusive og stjernebestøvede restauranter, hadde Robinson og Fredag søkt mot det motsatte denne januar-kvelden.

Inn i et hull i veggen. Nærmere bestemt en dryppsteinsgrotte laget av lakserosa pappmasjé, i en sidegate fra Torggata. Gresk tempel - Et «du tror det ikke før du får se det»-sted, konstaterte Robinson frydefullt etter å steget inn gjennom inngangsdøra som var formet som et gresk tempel med skråtak og doriske søyler.

Vel inne i Viet Nam House, som grotten ganske enkelt heter, skottet Fredag opp i den buede himlingen.

- Det var visst en tidligere eier som innredet stedet, da det var gresk restaurant her. De nåværende innehaverne har bare pyntet med noen vietnamesiske plakater på innsida av grotteveggene.

Sammenliknet med alle spisestedene her i byen som er designet ned til minste tannpirker er det noe befriende over det hele.

Vennlig Men hva med maten? Hvilken planet ville den komme fra?

En vennlig servitør var straks på pletten med menyer, som viste seg å inneholde et mylder av asiatiske retter, med Vietnam som geografisk episenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer