Østbanehallen åpner: Satser på en million spisegjester i år

Enda en hall full av mat. Her er Oslo-stedene for foodies.

STOLT FORTID: Der togene sto skal det nå stå mat på bordet. Nye Østbanehallen får åtte spisesteder. Mens du spiser får du god anledning til å tenke på hva som har vært her før. Foto: MONICA TOFTEN
STOLT FORTID: Der togene sto skal det nå stå mat på bordet. Nye Østbanehallen får åtte spisesteder. Mens du spiser får du god anledning til å tenke på hva som har vært her før. Foto: MONICA TOFTEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat På Jernbanetorget kikker folk nysgjerrig opp mot bildene fra den nye Østbanehallen. Ennå er alt stengt. 5.februar åpnes dørene.

I halvannet år har hallen fra 1887 vært lukket for oppussing. Hvordan den skulle bli har vært en hemmelighet. Nå står den gamle jernbanehallen ferdig, med lyse vegger og svart tak, avbrutt av glassflater som slipper dagslyset ned. 

300 millioner Prosjektdirektør Trond Rusten i Rom Eiendom løper mellom de åtte spisestedene før åpningen av hallen, som nå skal gå under navnet «Ø».

Innredningen er en blanding av gammelt og nytt. Historiske deler er restaurert og satt tilbake til opprinnelig stand, moderne elementer er lagt til som kontrast.

- Oppussingen har kostet over 300 millioner kroner, forteller Rusten. Pengene regner man med å få tilbake på å traktere Oslofolk, turister og 60 000 pendlere som daglig passerer på vei til og fra toget.

-Målet er en million spisegjester før året er omme, sier Rusten.

Forventningene er basert på den sterkt voksende befolkningen i området, tettheten av hoteller, nærheten til Operaen og det beskjedne antall spisesteder i gatene rundt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer