Ostene smaker ekstra godt når tilbehøret er krydret med julesmaker

Sett en spiss på juleosten.

OSTEBORDET:  På Vianvang er det rikholdige ostebordet en viktig del av matopplevelsen, og her står et stort utvalg av spennende norske oster sammen med europeiske klassikere. Foto: METTE MØLLER
OSTEBORDET: På Vianvang er det rikholdige ostebordet en viktig del av matopplevelsen, og her står et stort utvalg av spennende norske oster sammen med europeiske klassikere. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Vianvang er et godt og rikholdig ostebord en viktig del av måltidet.

Arne Brimi er glad i ost, og han byr gjestene på et variert utvalg fra norske ysterier sammen med de beste europeiske klassikerne.

Mange av ostene lagrer han selv, og på kjølerommet ligger godbiter på rad og rekke.

Ost blir ofte bare enda bedre når den får ligge litt ekstra.Se ostene som er så gode at du ikke tror de er norske

Lagre din egen ost

Kokken tar fram en rund og fin Edamer, skjærer den i tykke skiver og byr på en smakebit.

- Denne har vi lagret selv. Den har gått fem år over datoen nå, og kjenn på smaken! En fenomenalt god og fyldig smak, og det er morsomt at den er så gammel, sier Brimi entusiastisk. Edamer er kanskje juleosten framfor noen, og den egner seg svært godt til lagring.

Du får kjøpt vellagret Edamer i butikken, men den får ekstra mye smak hvis du lagrer den et år eller to selv.

- Jeg vil anbefale folk å kjøpe vellagret, og så la den ligge et ekstra år uåpnet i kjøleskapet. Edamer en svært god når den serveres lun. Skjær noen tykke skiver, og varm osten i ovnen eller i peisen til den renner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer