Østers fra Grebbestad går for å være blant verdens beste: - Det er som å få et kyss av havet

Kokkekongen Paul Bocuse skal ikke ha smakt noen bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): Per Karlsson kjenner havbunnen ved brygga utenfor Everts sjøbod som sin egen lomme. Dette er hans private, maritime hageflekk.

Karlsson senker en overdimensjonert håv ned i vannet og fisker opp et dusin av Bohusläns kulinariske stolthet.

- Østers i toppklassen. Paul Bocuse sa det var de beste han hadde smakt, sier Karlsson og legger fangsten på en seng av tang.

Best som den er Bocuse er ingen hvem som helst innenfor gastronomien. VM i matlaging - Bocuse d'Or - er oppkalt etter franskmannen, så skryt fra den kanten er ikke tomprat.

Per Karlsson trekker på seg en beskyttende hanske før han setter kniven inn mellom de sylskarpe delene av skjellet. Østersåpning er en kunst, og verdensrekorden er 38 på 60 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer