Øvelsene som gir deg sterkere rumpe og mage

Mange vanlige mageøvelser har liten effekt.

MAGEØVELSER: Altfor mange jenter trener mageøvelser som har liten effekt, ifølge treningsekspert Tommy André Lande. FOTO: Vegard Kleven
MAGEØVELSER: Altfor mange jenter trener mageøvelser som har liten effekt, ifølge treningsekspert Tommy André Lande. FOTO: Vegard Kleven Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ja takk til sterkere mage og strammere rumpe! Ikke bare ser det lekkert ut - en sterk sete- og kjernemuskulatur er også det perfekte grunnlaget for all videre trening.

- Altfor mange jenter trener mageøvelser som har liten effekt. Sit-ups kan gi motsatt effekt fordi du risikerer en overdreven svai i korsryggen på grunn av stramme hofteleddsbøyere, og dermed et bekken som tipper fram og faktisk får magen din til å se større ut, sier treningsekspert Tommy André Lande.

Derfor er det lurt å tøye hofteleddsbøyerne og trene hele kjernen mest mulig effektivt.

- Mange sliter også med å få god kontakt med rumpa når de trener. Kontakt her er ekstremt viktig siden rumpa er den største muskelen i kroppen og siden mye av kraften skapes her, sier Lande, som har satt sammen treningsprogrammet du ser lenger ned på siden.

De tre første styrkeøvelsene i dette programmet vil gjøre deg bevisst på hvordan du får riktig kontakt og bedre utvikling av rumpemuskulaturen. Samtidig vil du trene opp støtte- og stabilitetsmuskulaturen som er så viktig for en skadefri, funksjonell og sunn kropp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer