Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Øvelseskjøringsbevis på nett

Lei av å passe på papirbeviset? Nå finner du det på nett!

SÅ ENKELT: Bevis for rett til øvelseskjøring får man etter gjennomført trafikalt grunnkurs. Nå kan det til enhver tid hentes opp på smartmobilen. Foto: HENRIETTE E. BUSTERUD
SÅ ENKELT: Bevis for rett til øvelseskjøring får man etter gjennomført trafikalt grunnkurs. Nå kan det til enhver tid hentes opp på smartmobilen. Foto: HENRIETTE E. BUSTERUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dinside Gode nyheter for deg som skal ta trafikalt grunnkurs: Nå blir beviset tilgjengelig på Vegvesenets hjemmesider, forteller en pressemelding fra Statens Vegvesen.

Hvert år tar ca. 120.000 personer trafikalt grunnkurs i Norge. Kurset er obligatorisk om du er under 25 år og skal begynne å øvelseskjøre.

Men pass på at beviset ditt faktisk er gyldig!

Nettbevis Du kan ta trafikalt grunnkurs på en trafikkskole eller som valgfag på ungdomsskolen. Etter at du har gjennomført kurset, får du et bevis som du må ha med når du skal ut og øvelseskjøre. Nå finner du det samme beviset ved å logge deg inn på vegvesen.no/dinside.

Les også: Nå kan du selge bilen på nett

— Vi vet at mange mister beviset sitt, sier seniorrådgiver Lars-Inge Haslie i Statens vegvesen i pressemeldingen.

— Med nettløsningen blir det lettere å hele tiden ha beviset tilgjengelig. Det er mulig å logge seg inn via mobilen slik at du kan hente fram beviset hvis du blir stoppet mens du er ute og øvelseskjører.

Pass på! Styr unna uke 24 for EU-kontrollen.

Minst 140 timer Statens vegvesen anbefaler at du øvelseskjører minst 140 timer før du kjører opp.

— Øvelseskjøring er viktig for å kunne tilegne seg nødvendig erfaring og trafikkforståelse før du tar førerkortet, og vi oppmuntrer alle til å øvelseskjøre så mye som mulig, sier Haslie. - Med det nye nettbeviset slipper du å ta pause i kjøringen hvis du mister papirbeviset.

Bestille førerprøve online Ved å logge deg inn på "Din side" får du tilgang til ditt personlige område på vegvesen.no. Det er sikker innlogging via Difis ID-porten, for eksempel med Min-ID eller Bank-ID. På Din side kan du søke om førerkort, følge din status på obligatorisk opplæring, bestille førerprøve eller gi fullmakt til din trafikkskole for å bestille prøve.

Som vi tidligere har kunnet fortelle, kan du nå på nett i tillegg levere salgsmelding og melde tap av vognkort.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

SLIPPER PAUSE: Med beviset alltid tilgjengelig på nett, slipper du å ta en ufrivillig pause ved tap av papirbeviset. Foto: JERNBANEVERKET/NJÅL SVINGHEIM
SLIPPER PAUSE: Med beviset alltid tilgjengelig på nett, slipper du å ta en ufrivillig pause ved tap av papirbeviset. Foto: JERNBANEVERKET/NJÅL SVINGHEIM Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!