OPPGRADERT: Nytt multifunksjonsratt, nye stoffseter og musikkanlegg med DAB+ er standard i de fleste variantene. FOTO: Mitsubishi
OPPGRADERT: Nytt multifunksjonsratt, nye stoffseter og musikkanlegg med DAB+ er standard i de fleste variantene. FOTO: MitsubishiVis mer

Over 7000 nordmenn har kjøpt denne SUV-en

Storselger gjør comeback.

Mitsubishi ASX var Norges mest solgte SUV i 2011 med 4194 solgte biler. Riktignok skulle 1500 av dem vært levert året før da det ble nyregistrert 1390 ASX-er.

- Ved inngangen til 2011 hadde Mitsubishi en ordrereserve på 1500 ASX. Dette var biler vi egentlig skulle levert året før, men som på grunn av manglende produksjonskapasitet ble levert i 2011, sier Rune Gjerstad, administrerende direktør i MMC Norge.

Iberegnet alle bilklassene var ASX landets fjerde mest solgte bil etter Golf, Passat og Ford Focus i 2011.

I 2012 solgte imidlertid SUV-er som VW Tiguan, Nissan Qashqai, Subaru XV, BMW X3 og Volvo XC60 bedre enn ASX. Likevel solgte Mitsubishi Outlanders lillebror litt over 2000 biler, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Billigere med bensin Nå kommer en fornyet versjon av ASX, som i tillegg blir noe billigere. I fjor kostet rimeligste ASX med 1,6-liters bensinmotor med 116 hk og forhjulstrekk 247 400 kroner, men nå lanseres startmodellen til 225 500 kroner.

Den mest solgte modellen med firehjulstrekk og diesel koster fortsatt 350 00 kroner.

Utvendig har fornyede ASX fått et litt ansiktsløft. Den mest interessante oppgraderingen er den man ikke ser. Et nytt bakhjulsoppheng skal gi en mer komfortabel kjøreopplevelse og bedre veigrep.

FACELIFT: Med fornyet og forbedret ASX tror Mitsubishi-importøren at salget av bilen vil øke igjen. Foto: Mitsubishi
FACELIFT: Med fornyet og forbedret ASX tror Mitsubishi-importøren at salget av bilen vil øke igjen. Foto: Mitsubishi Vis mer

Nytt multifunksjonsratt, nye stoffseter og musikkanlegg med DAB+ er standard i de fleste variantene.

Til høsten kommer ASX også med automatgir i kombinasjon med en ny dieselmotor på 2.2 liter og 150 hk.

Les også:
De beste bilene med firehjulstrekk
Ny SUV-gigant fra Volkswagen
Dro inn 30 millioner kroner på denne parkeringstabben
Sjekk hvilket firehjulstrekk du bør velge

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.