Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Over 800 flyvninger kansellert

Snøkaoset fortsetter sør i Europa.

SNØKAOS: Voldsomme snømengder har skapt store problemer på flyplassene i Istanbul. Fortsatt snør det både der og andre steder i Tyrkia og Hellas. Foto: NTB Scanpix
SNØKAOS: Voldsomme snømengder har skapt store problemer på flyplassene i Istanbul. Fortsatt snør det både der og andre steder i Tyrkia og Hellas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Istanbul ble mer eller mindre lammet av kraftig snøfall i helga. I alle fall ble flytrafikken det.

På Ataturk internasjonale flyplass i Istanbul, måtte Turkish Airlines alene innstille over 600 avganger, både nasjonale og internasjonale.

Også Pegasus Airlines, som har hovedbase på Sabiha Gökçen flyplass, måtte innstille nærmere 200 avganger.

Mer enn 6000 passasjerer ble innlosjert på hotell og flyselskapene har delt ut over 20 000 matkuponger.

Også Italia og Hellas har hatt snøfall de siste dagene, uten at flytrafikken har hatt samme problemer som i Tyrkia. Det ble blant annet målt sju kuldegrader i Thessaloniki. Sør i Italia falt det enkelte steder opp mot en meter snø, og også her ble flyvninger innstilt. Det ble også flere fergeforbindelser.

Og mer kan det bli. For (u)været er på ingen måte over.

- Det ser ut som regionen går mot ei kjølig uke, og vi kan ikke utelate mer snø, sier meteorolog Vibeke Thyness til Dagbladet.

- Det er kald luft fra Russland som forårsaker dette været sør i Europa, sier hun.

På Turkish Airlines hjemmesider går det fram at flytrafikken til og fra Istanbul fortsatt har visse problemer, og enkelte kanselleringer, selv om de fleste flyene nå går mer eller mindre som oppsatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling