SUPER-PAD: Sjekk infosentralen i Model S. En touch screen-skjerm på størrelse med Ullevål stadion! FOTO: Geir Svardal
SUPER-PAD: Sjekk infosentralen i Model S. En touch screen-skjerm på størrelse med Ullevål stadion! FOTO: Geir SvardalVis mer

Over 800 nordmenn har bestilt luksusbilen

Og nå er prisene på Tesla Model S klare.

Mellom 800 og 1000 nordmenn har reservert Model S, og de første bilene skal etter planen leveres sommeren 2013. Nå er de norske prisene på bilen endelig klare. Den billigste modellen med 60 kWh er prisatt til 446 000 kroner. Med 85 kWh koster den fra 506 700 kroner. Den gjør ifølge Tesla 0-100 km/t på 4,6 sekunder.

Vil du ha Limited Edition-modellen Signature Performance må du ut med 679 000 kroner. Den har blant annet Nappa-skinninteriør med Alcantara-fremhevninger og karbonfiberdekor, aktiv luftfjæring, sportsinnstilt antispinn, spoiler i karbonfiber og 21-tommers hjul.

Alle modellene kommer med en 17-tommers berøringsskjerm som standard. Til sammenligning er iPad-skjermen på 9,7 tommer.

Prisene er ifølge gronnbil.no satt med utgangspunkt i de amerikanske prisene pluss fraktkostnader og et lite tillegg for merkostnadene ved å drive butikk i høykostlandet Norge.

«Vi tror prisene vil være svært attraktive for mange norske bilkjøpere, da de er i nærheten av prisene for en godt utstyrt familie - stasjonsvogn. Men med Model S får man lavere drivstoffkostnader, og ikke minst en haug med kjøreglede, som gjør at vi tror mange vil vurdere Model S som et reelt alternativ til mer tradisjonelle familie-biler. Det skal heller ikke glemmes at elbiler får firmabilbeskatning tilsvarende 50 prosent av verdien på bilen, noe vi tror vi bidra til å gjøre Model S svært attraktiv som firmabil», skriver gronnbil.no på sin hjemmeside.

Takk til Norge Det er Energi Norge, Transnova, Kommunenes Sentralforbund og ZERO står bak Grønn Bil.

Interessen for Tesla har vært så stor i Norge at selskapet åpnet eget utsalg i april.

MODEL S: Her står Tesla Model S i showrommet på Tesla Oslo. FOTO: Geir Svardal
MODEL S: Her står Tesla Model S i showrommet på Tesla Oslo. FOTO: Geir Svardal Vis mer

Neste år skal det åpne utsalg i Trondheim og Bergen.

I Teslas siste nyhetsbrev, kommer sjefen selv, Elon Musk, med en spesiell takk til Norge. Han opplyser nemlig at ingen andre europeiske land har bestilt å mange Model S som nettopp oss.

Se video av Tesla-åpningen i Oslo med blant annet Morten Harket til stede.

Les også:
Men denne SUV-en har du råd til
Quiz: Kjenner du igjen SUV-ene?
Fotobosene ser deg oftere enn før
Stor test: Spylervæskene som tåler kulda

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.