SKYPE KOMMER: Videotelefonitjenesten Skype skal bli en del av Outlook.com i løpet av nær framtid. Foto: Microsoft
SKYPE KOMMER: Videotelefonitjenesten Skype skal bli en del av Outlook.com i løpet av nær framtid. Foto: MicrosoftVis mer

Over og ut for hotmail

Fases ut i løpet av det neste året.

E-posttjenester er ikke noe nytt fra Microsoft. Hotmail var lenge det store helt til Microsoft rotet det til for seg selv ved å skape usikkerhet om tjenestens framtid.

For noen år siden kuttet Microsoft også ut populære Outlook fra de rimeligste Office-pakkene, som normalt var myntet på studenter og hjemmebrukere.

Riktignok introduserte Microsoft samtidig Windows Mail, som nå heter Windows Live Mail. Dette har vært en ok tjeneste, men har kommet i skyggen av Gmail fra Google.

På Gmail har brukerne blitt tilbudt nærmest ubegrenset med lagringskapasitet og synkronisering på tvers av mange enheter/e-postlesere via, ironisk nok, Microsoft ActiveSync. Dette er en løsning som synkroniserer e-post og kalenderoppføringer på tvers av mange enheter. Løsningen gjør at om du sletter en e-post på PC-en, slipper du å få den i «reprise» når du laster ned e-post til mobilen.

Hotmail fases ut Nå har Microsoft lansert Outlook-com, som Microsoft selv sier er en helt ny tjeneste laget fra grunnen av. I en blogg skriver Microsoft at tiden er inne for å gjenoppfinne e-posten.

Hotmail fases ut i løpet av det neste året. Med oppfølgeren vil Microsoft kapre flere brukere fra Gmail. Brukere som vil oppgradere til den nye e-posttjenesten, kan velge mellom å beholde sin eksisterende @hotmail.com-adresse eller å bytte til @outlook.com.

På PC-en er Outlook fortsatt verdens mest brukte og kanskje det mest populære programmet for å lese e-post, holde styr på kontakter og aktiviteter via kalenderfunksjonen i programmet. Hittil har tilgang til Outlook via nettet (Outlook Web App) bare vært tilgjengelig for bedriftskunder. Men nå lanserer altså Microsoft Outlook.com som en tjeneste også for privatpersoner.

Samler alt Foreløpig kaller Microsoft Outlook.com for en «preview», altså en tjeneste som ikke er helt ferdig. Likevel tyder mye på at Microsoft ønsker at du samler all din kommunikasjon i Outlook.com. For har kan du koble til alle dine e-postkonti og du kan koble til alle dine sosiale tjenester, som Twitter, Facebook, LinkedIn, Google og etter hvert Skype.

I den nye Outlook.com innboksen skal personlige e-poster fra venner og kjente få nytt liv ved at statusoppdateringer via Twitter og Facebook vises, og du kan åpne en videosamtale når du ser at dine kontakter er online.

I bloggen skriver Microsoft at de byr på «virtually unlimited storage», som vi velger å tolke som at Microsoft kommer til å by på gratis ubegrenset lagring for normalt bruk.

Dette må du gjøre Outlook.com er gratis og det er lett å ta tjenesten i bruk.

Er du Hotmail-kunde i dag, kan du bare klikke «Oppgrader» i innstillinger/alternativer-menyen i Hotmail. Din e-postadresse, passord, kontakter og gamle e-poster og regler vil være uendret når du sender og mottar e-post fra kontoer som har etternavn som @hotmail.com, @msn.com eller @live.com. Du kan også legge til en @outlook.com adresse om du vil.

NY INNBOKS: Microsoft har lansert Outlook.com og er en oppdatert innboks i forhold til tjenester som Hotmail, MSN og Windows Live Mail. Illustrasjon: HjemmePC
NY INNBOKS: Microsoft har lansert Outlook.com og er en oppdatert innboks i forhold til tjenester som Hotmail, MSN og Windows Live Mail. Illustrasjon: HjemmePC Vis mer

Bruker du Gmail eller en annen tjeneste, kan du velge å la Outlook.com hente e-posten for deg. Dette gjelder også om du har en tradisjonell pop-konto som mange har fått fra internettleverandøren sin.

Når du først har tatt i bruk Outlook.com, kan du også sette opp mobilen din (Windows Phone, Android, iPhone, Blackberry eller andre) for å motta e-post.

Helt ferdig er ikke Outlook.com. Med en gang man går under panseret er det alternativer for Hotmail som dukker opp.

Sjekk selv ut Microsofts nyeste e-posttjeneste på Outlook.com.

Les også:
21 ting du bør kunne på din Android-mobil
MacBook Air er Apples minimalistiske fristelse
Test av Nikon D800
Fototips: Tøffe bilder med lang lukkertid

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

DELING: Deling av bilder kan også gjøres enkelt i Outlook.com. Bilder kan lagres på Microsofts skytjeneste, Skydrive. Foto: Microsoft
DELING: Deling av bilder kan også gjøres enkelt i Outlook.com. Bilder kan lagres på Microsofts skytjeneste, Skydrive. Foto: Microsoft Vis mer