KAOS: Snøen lavet ned sør i Sverige i dag og forårsaket store problemer for trafikken. Foto: Johan Nilsson / NTB Scanpix
KAOS: Snøen lavet ned sør i Sverige i dag og forårsaket store problemer for trafikken. Foto: Johan Nilsson / NTB ScanpixVis mer

Over tusen biler i grøfta

Ekstremt i Sverige og Danmark - Norge slapp unna.

(Dagbladet): Snøen kom som julekvelden på kjærringa for danskene i dag. Det lavet ned både i Danmark og Sør-Sverige, og særlig hadde de danske bilbergerne en hektisk dag.

Dansk Autohjælp og Falck hadde ved middagstid i dag hatt langt over tusen oppdrag.

Mange av dem dreide seg om å trekke biler opp fra snøfylte grøfter. Spesielt vanskelig var kjøreforholdene nord på Jylland, mens på Sjælland var forholdene ventet å bli verre utover ettermiddagen. Også flytrafikken fikk problemer på Jylland.

Stengt flyplass Et Ryanair-fly på vei fra Stansted i England ble søndag morgen tvunget til å lande på flyplassen i Billund i stedet for i Aarhus.

Etter hvert ble det klart at Aarhus lufthavn måtte stenge på grunn av dårlig sikt og en rekke andre problemer. Over 20 flyginger ble kansellert ved danske lufthavner på grunn av uværet.

I Skåne i Sør-Sverige varslet meteorologer at snøværet lå an til å bli verre enn ventet. En advarsel om de vanskelige værforholdene ble utvidet til å gjelde hele Skåne.

Problemfritt i Norge I Norge slapp vi stort sett unna de ekstreme snøforholdene.

- Men sør i landet, spesielt i Agder har det kommet en del nedbør i form av snø. Jeg tror imidlertid dette var så godt varslet at folk var forberedet, sier vakthavende meterolog Bente Wahl til Dagbladet.

KANSELLERINGER: Ved flere flyplasser førte snøværet til slere kanselleringer av oppsatte ankomster og avganger. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
KANSELLERINGER: Ved flere flyplasser førte snøværet til slere kanselleringer av oppsatte ankomster og avganger. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix Vis mer

Hun kan heller ikke se noen store problemer i kjøreforholdene de nærmeste dagene.

- Det kan henge igjen litt nedbør i Agder-fylkene. Men det gir seg fort. På Østlandet ellers blir det kaldt og tørt fram mot helgen, hvor vi venter et væromslag og temperaturer opp mot null igjen.

 (©NTB)