Reiseforsikring

Over tusen skader hver eneste dag i påsken

I påsken i fjor erstattet forsikringsselskapene omlag 10 000 reiseskader. Det blir neppe færre i år.

PÅSKEFERIE: «Halve» Norge reiser bort i påsken. Kos og familie er i sentrum, men denne uka er også en høytid for reiseskader. Foto: Jon Eeg, NTB Scanpix
PÅSKEFERIE: «Halve» Norge reiser bort i påsken. Kos og familie er i sentrum, men denne uka er også en høytid for reiseskader. Foto: Jon Eeg, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jo mer vi reiser, jo flere skadesaker oppstår. Det er ren logisk matematikk. Og i påsken reiser vi som kjent mye, enten det er til hytta eller til utlandet. Forsikringsselskapene har travle tider.

- Nordmenn har høy reiseaktivitet og vi reiser også langt og mer eksotisk, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Ut over den norske fjellheimen, er Kanariøyene, Thailand og England blant nordmenns mest populære reisemål i påsken.

Gjensidige registrerte i fjor en skadeøkning på 10 prosent sammenlignet med påsken 2016, og er også denne påsken forberedt til å hjelpe et stort antall nordmenn i både inn og utland.

Dyr hjemsendelse

Det samme gjelder de øvrige selskapene som tilbyr reiseforsikringer.

- Vi ser at det er en økning av skadesaker på reiseforsikringen. Flere reiser bort i påsken, derfor ser vi en økning i typiske «ferie»-saker som for eksempel tapt bagasje, reisesyke og lommetyveri. Men det er også en økning i Norge. Det kan dreie seg om alt fra innstilte tog- eller bussavganger til praktiske problemer kunder opplever i forbindelse med reiser, sier Vidar Korsberg Dalsjø, kommunikasjonsrådgiver i DnB forsikring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer