Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Reiseforsikring

Over tusen skader hver eneste dag i påsken

I påsken i fjor erstattet forsikringsselskapene omlag 10 000 reiseskader. Det blir neppe færre i år.

PÅSKEFERIE: «Halve» Norge reiser bort i påsken. Kos og familie er i sentrum, men denne uka er også en høytid for reiseskader. Foto: Jon Eeg, NTB Scanpix
PÅSKEFERIE: «Halve» Norge reiser bort i påsken. Kos og familie er i sentrum, men denne uka er også en høytid for reiseskader. Foto: Jon Eeg, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jo mer vi reiser, jo flere skadesaker oppstår. Det er ren logisk matematikk. Og i påsken reiser vi som kjent mye, enten det er til hytta eller til utlandet. Forsikringsselskapene har travle tider.

MANGE SKADER: I fjor behandlet forsikringsselskapene over 10 000 reiseskader av alle mulige slag i påsken. Forsikring er svært viktig om uhellet skulle være ute. Foto: NTB Scanpix
MANGE SKADER: I fjor behandlet forsikringsselskapene over 10 000 reiseskader av alle mulige slag i påsken. Forsikring er svært viktig om uhellet skulle være ute. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nordmenn har høy reiseaktivitet og vi reiser også langt og mer eksotisk, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Ut over den norske fjellheimen, er Kanariøyene, Thailand og England blant nordmenns mest populære reisemål i påsken.

Gjensidige registrerte i fjor en skadeøkning på 10 prosent sammenlignet med påsken 2016, og er også denne påsken forberedt til å hjelpe et stort antall nordmenn i både inn og utland.

Dyr hjemsendelse

Det samme gjelder de øvrige selskapene som tilbyr reiseforsikringer.

- Vi ser at det er en økning av skadesaker på reiseforsikringen. Flere reiser bort i påsken, derfor ser vi en økning i typiske «ferie»-saker som for eksempel tapt bagasje, reisesyke og lommetyveri. Men det er også en økning i Norge. Det kan dreie seg om alt fra innstilte tog- eller bussavganger til praktiske problemer kunder opplever i forbindelse med reiser, sier Vidar Korsberg Dalsjø, kommunikasjonsrådgiver i DnB forsikring.

- Det vil alltid være noen flere ulykkesskader i forbindelse med økningen i utendørsaktivitter som typisk skigåing og alpint. I sammenheng med økt reiseaktivitet blir det også noen flere reiseskader av alle slag. Noen av disse skadene kan bli svært kostbare, som f.eks. ved hjemsending fra skiferie i Alpene, sier Korsberg Dalsjø.

Reiseforsikring et «krav»

Fortsatt tar noen sjansen på å reise på ferie uten gyldig reiseforsikring. Det er ikke spesielt smart.

- Undersøkelser viser at en av ti har reist på ferie til utlandet uten reiseforsikring. Vanligvis går ting greit, men i de tilfellene det ikke gjør det, må reiseforsikringen være i orden, sier Voll.

- Er du uheldig og får behov for lege eller sykehusbehandling i utlandet kan utgiftene bli svært høye, sier Voll.

I enkelte tilfeller har Gjensidige dekker utgifter der hjemtransport med ambulansefly har kommer på langt over en million kroner. Uten reiseforsikring må dette dekkes av egen lomme og for enkelte kan dette bety økonomisk ruin.

- Det å dra på ferie uten reiseforsikring er et økonomisk sjansespill, fastslår Arne Voll i Gjensidige.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!