Hjerteinfarkt

Overlege: - Det er viktig ikke å moralisere over at folk spiser godt i jula

Redd for å spise deg syk i jula?

JULEKOS: Det er kulda og vinteren, ikke julematen og late dager som gjør at dødeligheten øker i venterhalvåret. Foto: NTB Scanpix
JULEKOS: Det er kulda og vinteren, ikke julematen og late dager som gjør at dødeligheten øker i venterhalvåret. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jula er én uke. Du får ikke hjerteinfarkt av litt feit julemat. Det viktige er hva du spiser de 51 andre ukene i året, sier Kaare Harald Bønaa, overlege ved klinikk for hjertemedisin på St. Olavs Hospital og professor i hjerte- og karepidemiologi ved NTNU.

I en studie av data fra Tromsø-undersøkelsen har de forsøkt å finne ut om det er sesongvariasjoner i antall hjerteinfarkt i Norge.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer