Ryggsmerter:

Overlege: Øvelsene som virker best mot vond korsrygg

Ifølge overlege Siri Bjorland kan du ha arvet en sårbarhet for vedvarende korsryggsmerter. Heldigvis finnes det gode øvelser mot smertene.

SMERTER I KORSRYGGEN: Årsaken til hvorfor du har vondt i ryggen kan ofte være vanskelig å finne ut av. Et godt råd er å holde seg i bevegelse, og ikke ligge i ro, mener ekspertene. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
SMERTER I KORSRYGGEN: Årsaken til hvorfor du har vondt i ryggen kan ofte være vanskelig å finne ut av. Et godt råd er å holde seg i bevegelse, og ikke ligge i ro, mener ekspertene. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste opplever å ha vondt i ryggen nå og da, men det er sjelden alvorlig og går vanligvis over av seg selv i løpet av et par uker.

- De fleste blir raskt kvitt problemene sine, men 10-20 prosent har vedvarende plager og funksjonssvikt, sier Siri Bjorland, overlege ved Nakke- og ryggpoliklinikken på Ullevål sykehus.

Studier anslår at arveligheten når det gjelder ryggsmerter ligger på 30-40 prosent, men det er ennå lite kunnskap om hvilke gener som spiller en rolle.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer