Overrask med lakris i fårikålen

Enten du elsker fårikål - eller ikke - med små grep har du et gourmetmåltid.

KLASSISK FÅRIKÅL: Servert med poteter eller flatbrød.  Foto: MATPRAT.NO
KLASSISK FÅRIKÅL: Servert med poteter eller flatbrød. Foto: MATPRAT.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Det norske kjøkkenet er kanskje ikke raffinert som det franske eller like raust som det italienske, men tradisjonsmaten er ærlig i all sin enkelhet.

Kjøtt eller fisk, poteter, og en grønnsak. Kanskje litt saus om vi er heldig.

Kanskje ikke så rart at fårikålen har fått en egen plass i våre hjerter?

Siden 1970-tallet har fårikålen hatt tittelen Norges nasjonalrett, og rett før årtusenskiftet fikk den tradisjonsrike retten en egen dag.

I dag, den fjerde torsdagen i september feires fårikålens dag.

Lam med ny vri: Tre andre alternativ til tradisjonell fårikål

Fårikålens dag Du kan mene hva du vil om at ulike matretter får egne dager, men én ting er klart: Det er nå det norske lammet er i sesong, så skal du lage fårikål, er det nå det blir best.

Fjordland har en ferdigvariant av fårikål, som kan være praktisk om du bare skal lage til én, og sliter med å få spist opp et helt kålhode. Den er ikke vond, men da Dinside testet den mot hjemmelaget et par år tilbake var konklusjonen klar: samtlige av smakstesterne foretrakk hjemmelaget fårikål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.