Overrask med ny vri på eggene til søndagsfrokosten

Lekre eggeretter på 1-2-3

POSJERT: : Grønnkåsalaten får et løft med posjert egg. Å posjere er ikke en teknikk forbeholdt kokkene. - Prøv noen ganger, så blir du mester oppfordrer Dagbladets kokk, Karla Siverts. Foto: METTE MØLLER
POSJERT: : Grønnkåsalaten får et løft med posjert egg. Å posjere er ikke en teknikk forbeholdt kokkene. - Prøv noen ganger, så blir du mester oppfordrer Dagbladets kokk, Karla Siverts. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Egg er perfekt januarmat. I tillegg til å smake godt, er et egg proppfullt av proteiner, mineraler og vitaminer.

Egg inneholder dessuten lite kalorier, så det er derfor en fin råvare for dem som vil redusere det daglige kaloriinntaket.

- Jeg er veldig glad i egg, og spiser det ofte. En favoritt er rett og slett kokt egg, lagt på en brødskive og dryppet med tabasko. Aller helst et ferskt, økologisk egg kokt i 7 minutter, sier Karla Siverts.

Kjapt Stekt egg er raskt og enkelt, og med et dryss av Karla Siverts? spicy krydderblanding, er speilegget klart for servering.

Men Siverts vil også gjerne ha med en smak av deilig, brunet smør med bacon, løk og chili.

- Sammen med en frisk salat kan du servere dette som en lett middag.

Siverts? favoritt er posjert egg.

- Det er mange som tror det er vanskelig å få til, men bare prøv noen ganger - så blir du mester, smiler hun.

Posjert i salat Hun bruker ofte posjert egg i salater, og vinterens spesialitet er lun grønnkålsalat med posjert egg.

- Pass på at eggene er ferske! Da holder de formen bedre og det er lettere å få et fint resultat når du posjerer. Jeg synes de økologiske eggene smaker aller best. Og husk å ha litt eddik i kokevannet, råder Karla Siverts.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer