Du leser nå Dagbladet Pluss

På byen for å bli gravid

- Jeg gikk på byen for å bli gravid, er jeg et dårlig menneske?

HAR TILFELDIG SEX FOR Å BLI GRAVID: Kvinner mellom 16-24 år oppgir at de har unnlatt å brukte prevensjon ved siste samleie fordi de ønsket å bli gravide. Foto: Scanpix/Shutterstock
HAR TILFELDIG SEX FOR Å BLI GRAVID: Kvinner mellom 16-24 år oppgir at de har unnlatt å brukte prevensjon ved siste samleie fordi de ønsket å bli gravide. Foto: Scanpix/ShutterstockVis mer

Du er ikke et dårlig menneske. Den biologiske klokken tikker, og holdbarhetsstemplet på eggene truer med å gå ut. Du har dårlig tid, og du har ingen kjæreste som kunne blitt far til barnet ditt.

Vi har fått det travelt i livene våre, og alder for førstegangsfødende her i landet har steget ganske mye de siste tiårene. Gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende er rundt 30 år i dag. Dagens kvinner tar høyere utdanning, og når eksamen er overstått skal hun etablere seg på arbeidsmarkedet og skaffe seg bil og bolig. Da går årene fort, og mange våkner opp i begynnelsen av 30 årene til en erkjennelse om at nå – nå er tiden kommet for å få barn. Og ironisk nok, da har hun ingen partner å få barn med. Tikk, takk – klokka går –ingen ny kjæreste i sikte, og den ene venninnen etter den andre dukker opp med barnevogn. Kanskje er det da det slår deg at du kan ta deg en tur på byen og la kondomene ligge igjen hjemme i skuffen?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.