Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

På denne øya er det fremdeles som et småsted på landet

Her er Asias beste øyer.

PHU QUOC: Fremdeles er ingen storhoteller på Vietnams fremste paradisøy, som tilsvarer Phuket eller Bali for tretti år siden. Foto: MICHAEL TÖPFFER
PHU QUOC: Fremdeles er ingen storhoteller på Vietnams fremste paradisøy, som tilsvarer Phuket eller Bali for tretti år siden. Foto: MICHAEL TÖPFFER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Ingen steder er paradisfølelsen nærmere enn på en tropisk øy.

Noen av verdens vakreste og mest populære finnes i Asia.

Phuket,Thailand Det klarblå vannet og den fine sanden som siles mellom tærne på en tidlig rusletur på noen av Phukets mange strender, er den fremste årsaken til at hundretusener av skandinaver hvert år besøker Thailands fremste turistmål.

PHUKET: Her finnes det strender som passer alle kategorier av reisende. Med både livlig natteliv, golf og naturopplevelser har Phuket noe for alle. Dette er vakre Phang Nga Bay. Foto: MICHAEL TÖPFFER
PHUKET: Her finnes det strender som passer alle kategorier av reisende. Med både livlig natteliv, golf og naturopplevelser har Phuket noe for alle. Dette er vakre Phang Nga Bay. Foto: MICHAEL TÖPFFER Vis mer

Her finnes også nærheten til en fantastisk natur, som vakre Phang Nga Bay med sine enorme kalksteinsklipper, og nasjonalparker på fastlandet.

Når det gjelder det praktiske, finnes det både dyre luksushoteller og billige krypinn for budsjettreisende. Og selvfølgelig den gode og billige thailandske maten. Prøv for eksempel en rykende tom yam-suppe med reker.

Bo: Hotell i alle prisklasser finnes over hele øya. En god tommelfingerregel: Jo nærmere stranda, jo dyrere. Ikke undervurder Phuket City; et stykke fra stranda, men hoteller som gir mye for pengene og mange restauranter.

STRANDLIV PÅ PHUKET: Fint for små og store på Karon Beach. Foto: MICHAEL TÖPFFER
STRANDLIV PÅ PHUKET: Fint for små og store på Karon Beach. Foto: MICHAEL TÖPFFER Vis mer

Reise: Fly til Bangkok eller flere andre storbyer i regionen. Mange kommer med båt fra Malaysia.

Singapore Lenge hadde Singapore et stempel som et trist og dyrt sted som bare egnet seg for shopping. Jo visst er Singapore fortsatt dyrt, men de siste årene har bystaten fått et bredere tilbud av både kultur og underholdning.

Prøv Esplanade Theatre i nye Marina Bay, der man kan se ulike opptredener og forestillinger, eller det nye kasinoet i det monstrøse bygget Marina Bay Sands.

I det hele tatt er byen som en eneste stor park, med en asiatisk cocktail av kinesisk, indisk og malaysisk, alt pakket inn i vestlig effektivitet. Noen dagers stopp i Singapore er helt riktig.

BALI: Her finnes det mer enn storslagne strender og vakker natur. Øya har en rik historie. Det syns ikke minst på alle templene og monumentene som er bygd gjennom århundrene. Foto: MICHAEL TÖPFFER
BALI: Her finnes det mer enn storslagne strender og vakker natur. Øya har en rik historie. Det syns ikke minst på alle templene og monumentene som er bygd gjennom århundrene. Foto: MICHAEL TÖPFFER Vis mer

Bo: Regn med høye priser. Det går an å finne billigere overnatting på korttidshotell og vandrerhjem i kvarterene Little India og Geylang.

Reise: Singapore er et knutepunkt for fly, og mange selskaper flyr hit. Mange kommer hit landeveien fra sørlige Malaysia.

Bali, Indonesia Ingen paradis-øy er mer kjent enn Bali. På et vis utgjør den indonesiske øya selve bildet på hvor eksotisk det kan bli i Asia. Her finnes verdensberømte strender som Kuta og Nusa Dua, vakre terrasser med planter som skifter i alle kulører av grønt, men også mange templer å besøke.

Ved Brata-sjøen finner man det vakre Ulun Danu-tempelet, som med sine elleve tak stablet på hverandre kanskje er det mest fotograferte hinduistiske tempelet på øya.

KULTUR: Selv om naturen kanskje er mest kjent på Bali, finnes det et rikt kulturliv, spesielt i den lille byen Ubud. Foto: MICHAEL TÖPFFER
KULTUR: Selv om naturen kanskje er mest kjent på Bali, finnes det et rikt kulturliv, spesielt i den lille byen Ubud. Foto: MICHAEL TÖPFFER Vis mer

Vil man ha dans og kultur, begir man seg til Ubud, den lille byen kjent for sine museer, atelierer og danseopptredener.

Bo: Det finnes mange hoteller. Kuta Beach er et populært område med mange budsjetthoteller.

Reise: Fly fra for eksempel Singapore, Kuala Lumpur og Bangkok. Buss og ferje finnes fra andre øyer i Indonesia, som Java og Lombok.

Phu Quoc, Vietnam Lange og vakre strender med en lun bris som blåser inn fra et turkisblått hav. Føttene svis litt i sanden fra den varme ettermiddagssola. Phu Quoc er Vietnams fremste paradisøy, og tilsvarer Phuket eller Bali for tretti år siden.

PHU QUOC: Et kommende reisemål er denne vietnamesiske paradisøya. Det finnes fremdeles en småbyfølelse her, og det genuine Vietnam er bevart.  Foto: MICHAEL TÖPFFER
PHU QUOC: Et kommende reisemål er denne vietnamesiske paradisøya. Det finnes fremdeles en småbyfølelse her, og det genuine Vietnam er bevart. Foto: MICHAEL TÖPFFER Vis mer

Nå har man bestemt å utvikle øya til å bli et mer etablert turistmål i Asia. En moderne liten flyplass har nettopp åpnet, og en god vei leder til Phu Quocs hovedby Duong Dong. Men alt er fremdeles i startfasen.

Ingen internasjonale storhoteller er bygget. Nattelivet strekker seg til et nattmarked og hotellenes egne barer og restauranter. Duong Dong har fremdeles preg av et småsted på landsbygda, med skoler, templer, markeder og folk på sykkel.

Bo: De fleste hotellene ligger langs hovedstranda Long Beach, ikke langt fra Duong Dong. De fleste hotellene er små og familiedrevne. Rom fra 200 kroner natta.

Reise: Innenriksfly fra Ho Chi Minh-byen (Saigon). Det går også båt fra fastlandet.

Hainan, Kina Den vakre øya ut mot Sørkinahavet kalles for Kinas Hawaii, og blir en mer og mer populær turistdestinasjon. Byen Sanya på øyas sørside er det beste utgangspunktet. Her finnes flere fine strender, ikke minst rundt Yalong Bay, og utmerkede hoteller.

HAINAN: Øya blir stadig mer populær, selv for vestlige turister. Den rike kinesiske kulturen og historien minnes du stadig på. Foto: MICHAEL TÖPFFER
HAINAN: Øya blir stadig mer populær, selv for vestlige turister. Den rike kinesiske kulturen og historien minnes du stadig på. Foto: MICHAEL TÖPFFER Vis mer

På Hainan finnes også fin natur på øyas sentrale deler. Prøv Yanoda Rainforest Zone, en vakker park som ennå ikke har blitt overkommersialisert.

La deg forføre av de eksotiske luktene og smakene på et spennende marked, eller kanskje i en tebutikk. Det beste med øya er at det fremdeles føles ekte; vestlig kultur og turisme har ikke tatt over.

Bo: I Sanya finnes en hel del budsjetthoteller der man kan leie rom for 100 kroner natta. Luksushotellene ligger ved Yalong Bay.

Reise: Innenriksfly i Kina, fra for eksempel Beijing, Shanghai eller Hong Kong.

Langkawi, Malaysia Malaysias fremste badedestinasjon er kanskje Langkawi. Vakre, palmekledde strender rundt hele øya, utmerket infrastruktur, vakker natur og et bredt tilbud av fornøyelser og aktiviteter. En nyskrelt mango på pinne, en sval kokosnøttdrikk med sugerør eller en nygrillet hummer; Langkawi er kjent for sin gode mat.

RIK KULTUR: På vakre Hainan får du stadig påminnelser om den rike kinesiske kulturen. Foto: MICHAEL TÖPFFER
RIK KULTUR: På vakre Hainan får du stadig påminnelser om den rike kinesiske kulturen. Foto: MICHAEL TÖPFFER Vis mer

Øyas mest populære strender finnes på den østre siden, men finn en taxi og be sjåføren ta deg til sine favoritter.

Et stort akvarium og en berømt tree top-walk, å gå på bruer spent over regnskogen oppe i fjellene, tilhører øyas beste opplevelser.

Bo: For billig overnatting, be en taxi ta deg til et motell.

LANGKAWI: Malaysias kanskje fineste paradis-øy. Strender i verdensklasse, og rundt hovedøya finnes det over 100 mindre øyer som kan besøkes for utflukter. Foto: MICHAEL TÖPFFER
LANGKAWI: Malaysias kanskje fineste paradis-øy. Strender i verdensklasse, og rundt hovedøya finnes det over 100 mindre øyer som kan besøkes for utflukter. Foto: MICHAEL TÖPFFER Vis mer

Reise: Fly fra for eksempel Bangkok eller Kuala Lumpur. Det går også an å komme hit med båt fra for eksempel øya Penang rett sør, eller fra Thailand.

• Les også: Her fant vi en ekte drømmeøy.

DET GODE LIV: Malaysias fremste badedestinasjon er kanskje Langkawi, som også er kjent for sin gode mat. Foto: MICHAEL TÖPFFER
DET GODE LIV: Malaysias fremste badedestinasjon er kanskje Langkawi, som også er kjent for sin gode mat. Foto: MICHAEL TÖPFFER Vis mer
Hele Norges coronakart