Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

På denne øya ligger hotellet med verdens beste beliggenhet

Se hvor i verden du får best mat, service, design og rom.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Her er hotellene i verden med best mat, rom, beliggenhet, service, atmosfære og design, basert på «The Golds List 2012».

«The Golds List 2012» er en liste oppført av magasinet Condé Nast Travellers.

Hotellene er valgt ut av magasinets team av redaktører, forfattere og andre eksperter.

Best beliggenhet Hotellet Aman Sveti Stefan i Montenegro fikk årets førsteplass for beliggenhet. Hotellet ligger på den UNESCO-vernede øya Sveti Stefan, og er festet til fastlandet med en smal bro.

BEST BELIGGENHET: Hotell Aman Sveti Stefan i Montenegro ble kåret til hotellet med best beliggenhet i verden. Foto: Amanresorts.
NYDELIG STRAND: Dersom du ikke vil bade i et av hotellets bassenger, er det kort vei til stranda. Foto: Amanresorts
PÅ KVELDSTID: Utsiktet fra restauranten er nesten like fin på kvelden som på dagtid. Foto: Amanresorts
EGEN BRO: For å komme fra fastlandet og over til øya må du gå på en smal bro. Foto: Amanresorts
BEST PÅ MAT: Hotellet Bushman's Kloof i Sør-Afrika ble kåret til hotellet med best mat. Foto: Bushman's Kloof
UTSIKT TIL MATEN: Selv om det er maten, og ikke beliggenheten hotellet har vunnet for, er det ingen tvil om at utsikten fra restauranten er slående. Foto: Bushman's Kloof
ROMANTISK MIDDAG: Med en flott beliggenhet og verdens beste mat, er alt klart for en romantisk middag for to. Foto: Bushman's Kloof
TO RESTAURANTER: På hotellet kan du velge om du vil spise på Homestead eller Embers. Mens Homestead er en mer formel restaurant, er Embers en grillrestaurant med avslappet atmosfære. Foto: Bushman's Kloof
FANTASTISKE RÅVARER: En av grunnene til at maten er så god, er at kjøkkensjefen bruker lokale råvarer. Foto: Bushman's Kloof
URGAMLE URTER: Urtene som brukes i maten her, kommer fra urfolket. Foto: Bushman's Kloof

Med en sympatisk restaurering av denne landsbyen fra 1500-tallet, er det ikke rart at hotellet stakk av med førsteplassen.

På øya finner du 50 rom og suiter i tradisjonelle røde taksteinsbygninger. Hotellet har også seks spahytter, et basseng med utsikt over Adriaterhavet og en rekke restauranter, barer og kafeer.

Best mat Dersom du er opptatt av god mat når du er på ferie, bør du vurdere å ta turen til Bushman's Kloof i Sør-Afrika. Hotellet fikk årets førsteplass i kategorien mat av Condé Nast Travellers.

Bushman's Kloof ligger på et 7500 hektar stort viltreservat i Western Cape i Cederberg-fjellene, og har 16 rom og suiter. Guider kan hjelpe deg med utflukter slik at du kan dra ut i bushen, se på bergkunsten, samt dra på fottur eller fluefiske.

På kvelden anbefales det at du spiser på Homestead eller Embers. Kjøkkensjef Floris Smith lager fantastisk moderne Cape-mat, og bruker mye lokale råvarer og urfolks urter i maten.

Best hotellrom Planlegger du å tilbringe en del tid på hotellrommet i ferien? Da bør du bestille deg et rom på hotellet med verdens beste hotellrom, Barnsley House i England.

ROMANTISK MIDDAG: Med en flott beliggenhet og verdens beste mat, er alt klart for en romantisk middag for to. Foto: Bushman's Kloof
ROMANTISK MIDDAG: Med en flott beliggenhet og verdens beste mat, er alt klart for en romantisk middag for to. Foto: Bushman's Kloof Vis mer

Den tidligere herregården fra 1700-tallet ligger i et vakkert landskap, mindre enn to timers kjøring fra London sentrum.

Hotellet har 18 ny-renoverte soverom, som alle er elegante med store bad, gallerier, stuer og et badekar ved foten av sengen. Ingen rom på Barnsley House er like, men alle har stilige møbler og hjemmekino.

Best service På førsteplass i kategorien service ligger Alvear Palace i Buenos Aires, Argentina. De 197 rommene og suitene på hotellet er innredet med kunst og antikviteter, og mange av de opprinnelige materialene fra 1932 er synlige.

Det er i midlertid servicen på hotellet som stikker seg ut. Her får du to-språklige butlere som presser klærne dine ved ankomst og en concierger som håndterer alt fra blomsterleveranser til helikopter-turer.

I tillegg kan du få hjelp av personlige shoppere til å avdekke skjulte perler i butikkene.

Best atmosfære og design Verdens beste atmosfære og design finner du på Alila Villas Uluwatu på Bali. Alle de 84 romslige villaene på dette hotellet har et eget saltvannsbasseng.

NYDELIG STRAND: Dersom du ikke vil bade i et av hotellets bassenger, er det kort vei til stranda. Foto: Amanresorts
NYDELIG STRAND: Dersom du ikke vil bade i et av hotellets bassenger, er det kort vei til stranda. Foto: Amanresorts Vis mer

Hotellet har blitt designet med miljø i tankene.

Her er treet resirkulerte gamle jernbanevogner, takene isolert med lokal vulkansk stein og vann fra vaskemaskiner og bad blir brukt om igjen i hagen.

Anlegget har også et spa, to restauranter, en bar og et spektakulært «evighetsbasseng» på en klippe hundre meter over stranden.

BEST PÅ MAT:  Hotellet Bushman's Kloof i Sør-Afrika ble kåret til hotellet med best mat. Foto: Bushman's Kloof
BEST PÅ MAT: Hotellet Bushman's Kloof i Sør-Afrika ble kåret til hotellet med best mat. Foto: Bushman's Kloof Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media