På denne skolen får bare de aller smarteste barna gå

Elever som lærer raskere og mer enn andre, får ikke nok utfordringer i den norske skolen, slo nylig et utvalg fast. På Atheneskolen i Danmark IQ-testes barna før de kommer inn. 

Etter skoletid: De tre tredjeklassingene ser på filmer om hvordan ulike typer mat endrer konsistens, form og farge avhengig av hvilken behandling den får. Ikke utypisk, forklarer lærer Michelle Mijic. Mange av barna på Atheneskolen pleier nemlig å sitte igjen etter siste time for å spille dataspill, se filmer eller jobbe med prosjekter. Alle foto: Ane Muladal
Etter skoletid: De tre tredjeklassingene ser på filmer om hvordan ulike typer mat endrer konsistens, form og farge avhengig av hvilken behandling den får. Ikke utypisk, forklarer lærer Michelle Mijic. Mange av barna på Atheneskolen pleier nemlig å sitte igjen etter siste time for å spille dataspill, se filmer eller jobbe med prosjekter. Alle foto: Ane Muladal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Du kjenner vel til Påskeøya?, spør Emil Eir Frederiksen (12).

For mange hundre år siden ble kjempesteiner flyttet fra et sted til et annet på denne øde øya, foklarer han, og det er et mysterium hvordan det gikk til. Emil har nylig sett en dokumentar om fenomenet, og snakker med iver i stemmen om hvordan en slik forflytning egentlig skulle vært umulig.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer