På dette hotellet bor du 100 meter under bakken

Kalles «groundscraper» og står ferdig i 2014.

INTERCONTINENTAL SHIMAO: Fra klippene rundt steinbruddet skal du kunne drive med strikkhopping og fjellklatring. Illustrasjon: ATKINS
INTERCONTINENTAL SHIMAO: Fra klippene rundt steinbruddet skal du kunne drive med strikkhopping og fjellklatring. Illustrasjon: ATKINSVis mer

(Dagbladet): Mens arkitekter og ingeniører verden over kappes om å bygge verdens høyeste tårn, har kineserne nå snudd alt på hodet.

Selv om det viste seg at barnelærdommen, der du blindt godtok at hvis du gravde i bakken uten å stoppe ville ende opp i Kina, bare var tull - er kineserne nå i full gang med å grave seg ned.

I forrige måned startet nemlig byggingen av Shanghais første groundscraper, melder nettstedet smartplanet.com.

19 etasjer Det massive prosjektet skal hete Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland, og blir et 19-etasjer- og 380-roms stort luksushotell, omgitt av en 428 000 kvadratmeter stor temapark.  

Hotellet bygges snaut fem mil utenfor Shanghai i et nedlagt steinbrudd ved foten av Tianmashan-fjellet, og bare tre av de 19 etasjene vil være over bakken.

Topp i bunn Det er gjerne toppetasjene i skyskraperne som har elegante restauranter og de mest luksuriøse rommene.

GLASSFOSS: De nederste 20 meterne av steinbruddet vil stå under vann, og det bygges også en 60 meter høy glasskonstruksjon som skal etterligne en foss ved siden av hotellet. Illustrasjon: ATKINS
GLASSFOSS: De nederste 20 meterne av steinbruddet vil stå under vann, og det bygges også en 60 meter høy glasskonstruksjon som skal etterligne en foss ved siden av hotellet. Illustrasjon: ATKINS Vis mer

I groundscraperen, eller bakkeskraperen som det blir på godt norsk, er det de to nederste etasjene som får det lille ekstra.

Her kan du spise på en undervannsrestaurant, drive med vannsport på en egen vannsportarena, eller se på fiskene i et ti meter dypt akvarium.

Fra klippene rundt steinbruddet skal du også kunne drive med strikkhopping og fjellklatring.

Glassfoss Ifølge Huffington Post blir hotellet 100 meter dypt.

Det betyr at det nederste delen av det luksushotellet vil ligge cirka 700 meter lavere enn toppetasjen på verdens høyeste hotell - Shanghai Tower J Hotel i Shanghai Tower, som skal stå ferdig omtrent samtidig som groundscraperen, skriver CNN.

HOTELL UNDER BAKKEN: Byggearbeidet har begynt, og etter planen skal Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland stå ferdig på slutten av 2014 eller begynnelsen av 2015. Illustrasjon: ATKINS
HOTELL UNDER BAKKEN: Byggearbeidet har begynt, og etter planen skal Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland stå ferdig på slutten av 2014 eller begynnelsen av 2015. Illustrasjon: ATKINS Vis mer

De nederste 20 meterne av steinbruddet vil stå under vann, og det bygges også en 60 meter høy glasskonstruksjon som skal etterligne en foss ved siden av hotellet.

3,2 milliarder kroner Etter planen skal herligheten stå ferdig på slutten av 2014 eller begynnelsen av 2015, og det er det er det britiske ingeniørfirmaet Atkins som har tegnet hotellet for Shimao Property Group.

- I vår løsning utnytter vi jordvarme til å generere elektrisitet og oppvarming av femstjernershotellet, skriver kommunikasjonsrådgiver Becky Edwards i Atkins i en e-post til Dagbladet.

Ifølge Smartplanet.com er hele pakka estimert å ville koste minst 555 millioner dollar å ferdigstille, rundt 3,2 milliarder norske kroner altså.

Noe for deg? For å overnatte i groundscraperen vil du måtte betale cirka 1850 kroner pr. natt for de billigste rommene.