DRA TIL SJØS: Det er selvsagt billigere å handle alkohol og tobakk i taxfreebutikkene på utenlandsfergene, enn på butikken hjemme. Men vår pristest viser at det også er noen båter som er billigere enn andre. Foto: COLOURBOX
DRA TIL SJØS: Det er selvsagt billigere å handle alkohol og tobakk i taxfreebutikkene på utenlandsfergene, enn på butikken hjemme. Men vår pristest viser at det også er noen båter som er billigere enn andre. Foto: COLOURBOXVis mer

På disse båtene handler du billigst taxfree

Pristest på fergene til Danmark og Kiel.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside): Vi har sjekket taxfreeprisene på noen populære taxfreevarer på utenlandsfergene.

I denne omgang har vi sjekket prisene på Danmarks-fergene - og Kiel-båten.

Fjord Line starter sine sesongseilinger mellom Kristiansand og Hirtshals torsdag 16. mai, og 20. juni starter de i tillegg opp en ny rute mellom Sandefjord og Strömstad.

Prisene på svenskebåtene er ennå ikke klare. Det som imidlertid er klart, er at det vil være snakk om to selskaper som skal trafikkere den samme ruten.

For i tillegg til den nye Fjord Line-ruten, stevner også Color Line videre på strekningen som tidligere. Vi vil komme tilbake med priser på akkurat denne strekningen, når dette er klart.

Her handler du billigst Som du kan se i pristabellen, er det Color Line og til dels Fjord Line som seiler opp som de store prisvinnerene:

Du får den billigste taxfree-en på strekningen Kristiansand-Hirtshals, eller også Larvik-Hirtshals:

Color Lines ruter fra Larvik eller Kristiansand til Hirtshals er nemlig billigst totalt sett - men dette er når vi summerer alle produktene i kurven.

På disse båtene handler du billigst taxfree

Fjord Lines rute fra Kristiansand til Hirtshals mangler to av varene i sortimentet, men dersom vi trekker ut disse to varene fra Color Lines Kristiansand/Larvik-Hirtshals-rute, er det faktisk Fjord Line som er billigst:

Ved summering av de gjenværende produktene, er Fjord Line 60 kroner billigere totalt sett, enn Color Line.

Disse er dyrest Color Lines Kiel-båt og Fjord Lines Kristiansand-Hirtshals-rute har begge fem produkter som de er billigst på.

DFDS' København-båt er dyrest totalt sett, mens Stena Lines Fredrikshavn-seiling fra Oslo er dyrest når det kommer til antall produkter de har høyeste priser på.

Vi har som sagt kun sett på taxfreeprisene, men hvilken seiling det lønner seg for deg å velge, vil selvsagt også avhenge av hva som er målet med turen.

Husk kvoten! Husk at du ikke kan handle taxfreevarer dersom du har vært ute av landet i mindre enn 24 timer.

Og enn så lenge må du forholde deg til disse kvotene - selv om Regjeringen har foreslått at du skal få bytte til deg større alkohol- eller tobakkskvote.

Husk at du må forholde deg til verdigrensen:

Har du vært i utlandet i over 24 timer, kan du ta med deg varer til en verdi av inntil 6 000 kroner. Kortere opphold har en grense på 3 000 kroner.

Her kan du seile Vi har sjekket prisene på taxfreevarer på danskebåtene, det vil si de fergene som seiler mellom Norge og Danmark. I tillegg har vi sjekket prisene på Kiel-båten.

Med avgang fra Oslo:

• DFDS til København
• Stena Line til Fredrikshavn
• ColorLine til Kiel

Avgang fra Sør- og Vestlandet:

• Fjord Line: Langesund-Hirtshals, Kristiansand-Hirtshals og Bergen/ Stavanger-Hirtshals (20. juni starter de som nevnt også opp seilinger fra Sandefjord til Strömstad).

• ColorLine: Kristiansand-Hirtshals og Larvik-Hirtshals (seiler også Sandefjord-Strömstad).