Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

På jakt etter «seniorbil»? Vi har testet 17 biler og funnet vår favoritt for den godt voksne

Du skal sitte godt, ha god oversikt og føle deg trygg. Her er bilene som passer ekstra godt for deg som er godt voksen.

POPULÆR: BMW 220d er en av flere biler som scorer høyt i jakten på den beste seniorbilen. I denne artikkelen får du vurdering av hele 17 biler, med spesielt vekt på kriterier som er tilpasset aldersgruppen 60 år og oppover.
POPULÆR: BMW 220d er en av flere biler som scorer høyt i jakten på den beste seniorbilen. I denne artikkelen får du vurdering av hele 17 biler, med spesielt vekt på kriterier som er tilpasset aldersgruppen 60 år og oppover. Vis mer

Basert på salgstall fra bilimportørene har bladet «Vi Over 60» testet hele 17 biler som vi mener møter krav og forventninger til en god bil for aldersgruppen 60+ best mulig.

Bilene er testet på både småkjøring og lengre turer, og sentralt i testen var kriterier vi mener er viktige for en god seniorbil:

Høyde: God høyde letter inn- og utstigning og gjør samtidig sikten bedre. Til det siste hører også store vinduer. SUV-modeller, crossover og flerbruksbiler kjennetegnes alle av god høyde.

Godt lys: Synet svekkes med årene, og gjør ikke minst mørkekjøring langt mer krevende. Derfor er godt hovedlys en viktig forutsetning for trygg og trivelig kjøring. Vi mener at minstekravet til virkelig godt kjørelys i dag, er såkalt bi-xenon, som betyr xenon på både nær- og fjernlys.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?