På jakt i skumringen? Dette må du tenke på i valg av kikkert

Alle jegere ønsker å se best mulig, også når det begynner å bli skumring. Men hvilket verktøy bør du velge – og hvordan kan alderen spille inn på kikkertvalget og ditt mørkesyn?

VALG AV KIKKERT I SKUMRING: Bladet Jeger har testet skumringskikkerter med objektivdiamater og forstørrelse 8x56 mot 10x56 - og tatt for seg fordeler og ulemper ved begge. Dessuten har din alder mye å si for ditt valg. Les hele testen her. Foto: Egill J. Danielsen
VALG AV KIKKERT I SKUMRING: Bladet Jeger har testet skumringskikkerter med objektivdiamater og forstørrelse 8x56 mot 10x56 - og tatt for seg fordeler og ulemper ved begge. Dessuten har din alder mye å si for ditt valg. Les hele testen her. Foto: Egill J. Danielsen Vis mer
Publisert

Mange viltarter eksponerer seg mest når lyset er svakt. I skumring og demring kommer hjorten frem, og i månelyset snuser reven seg frem til både mus, hare og åtsel. Om mennesket ikke alltid har følt seg like trygge som jegere i dimme omgivelser fra tidenes morgen, kan den moderne mann og kvinne til gangs benytte seg av mulighetene til effektiv jakt dette innbyr til.

PÅSKETILBUD - BEGRENSET PERIODE

Kjøper du kvartalsabonnement på Dagbladet Pluss, får du Strim gratis i 2 måneder (verdi 898 kr).

Strim samler TV-kanaler, film, serie- og strømmetjenester på ett sted, enklere og rimeligere for deg.

Påsketilbud

kvartal
59 kr/mnd
Inkludert 2 mnd gratis
Totalt 179 kr/3 mnd

GRATIS PRØVEPERIODE GJELDER KUN FOR NYE STRIM-KUNDER.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer