MYE BRA: Bladet Jeger har testet ni kikkerter i mellomklassen for å finne ut hvilke som presterer like bra som langt dyrere toppmodeller. Stortesten viser at det er flere kikkerter som trolig leverer bedre enn hva du trenger. Foto: Egill J. Danielsen / Bladet Jeger
MYE BRA: Bladet Jeger har testet ni kikkerter i mellomklassen for å finne ut hvilke som presterer like bra som langt dyrere toppmodeller. Stortesten viser at det er flere kikkerter som trolig leverer bedre enn hva du trenger. Foto: Egill J. Danielsen / Bladet JegerVis mer

Test av kikkerter

På jakt? Stor test av kikkerter

Vegrer du deg for å bruke en liten månedslønn på skumringskikkert? Vår stortest viser hvilke kikkerter i mellomklassen som er nesten like bra som toppmodellene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Når jegere skal velge skumringskikkerter omtales ofte svært dyre merker som Zeiss, Swarovski og Leica. Toppmodellene fra disse produsentene koster nesten en månedslønn for oss vanlige dødelige. Er de verdt prisen? Finnes det alternativer som gjør jobben like bra i praksis? Svar: Ja, det gjør det. Så godt som.

Med en ti år gammel Zeiss Victory FL 8x56 som referanse har vi testet et bredt utvalg av markedets større kikkerter i mellomklassen. Vi er faktisk litt overrasket. Overrasket over hvor bra de beste kikkertene i denne klassen gjør det som skumringskikkerter på for eksempel hjortejakt.

Egenskaper i skumring

I vinterens mørke har vi sittet kveld etter kveld og stirret til øyet ble vidåpent og rødt gjennom høypresisjonsoptikk. Alle er teoretisk sett lyssterke – digre kikkerter med stor utgangspupill – typiske instrumenter for postering når man venter på viltet. Knapt noen av disse kikkertene egner seg for fjellturer og for eksempel reinsjakt. Til det er de for store og tunge.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn