Sydenferie:

På Kypros vrimler det av turister, men i nord kan du nesten ha strendene helt for deg selv

Mens turistene flokker til den sørlige delen av øya Kypros, kan du ha strender, fjell og landsbyer i nord nesten for deg selv.

FINE STRENDER: Nord-Kypros er pakket med fine strender, de fleste av dem i små bukter. Den lengste og mest kjente er Golden Beach i Karpaz nasjonalpark. Foto: NTB Scanpix
FINE STRENDER: Nord-Kypros er pakket med fine strender, de fleste av dem i små bukter. Den lengste og mest kjente er Golden Beach i Karpaz nasjonalpark. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Forskjellen mellom syd og nord er egentlig ikke så store. Landskapet er litt flatere i sør, men klimaet er omtrent det samme, med over 300 soldager i året, forteller nordmannen Tom Sudland (69).

Han og kona Inger (69) har de siste åtte årene hatt Nord-Kypros som sitt feriehjem, og har nå tatt oss med på en rundtur for å vise frem sitt Kypros. Snakk om vakkert ferieland!

Variert og vakkert

Denne første dagen går turen til øyas kanskje mest kjente park – den grønne halvøya Karpaz helt i nord, hvor ville esler er eneste beboere.

På veien dit kjører vi langs en kyststripe med bratte klipper og små, bortgjemte bukter; forbi vakre kirker og klostre, gjennom små, koselige landsbyer og ett og annet utbyggingsprosjekt – som den storslagne Karpaz Gate Marina.

Og hele tiden er vi rammet inn av det asurblå Middelhavet på den ene siden, og de grønne Kyreniafjellene på den andre.

- Den største forskjellen mellom nord og sør er turmulighetene, for her i nord er fjellene rett utenfor døra og vi kan ta oss en tur når vi vil, sier Tom.

Det skal vi også, men først må vi hilse på de ville eslene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer