||| ISTANBUL (Dagbladet): Ikke bli overrasket om du får med deg et angivelig potensmiddel medpå kjøpet. I utsalget Erdem Givim treffer vi den meget bevisste krydderkjøpmannen Hasan Erdem, som behersker både krydderkunsten - og de fleste salgstricksene.
Høyt tempo -I am a professional, gjentar han stadig, mens han svinser rundt i den knøttlille sjappa på utsiden av krydderbasaren Misir Carsisi, også kalt det egyptiske Marked.
Krydderbasaren er fra 1660 og rommer hele 86 forretninger. Opprinnelig solgte man varer fra Østen. Fortsatt finner du all slags krydder, tørket frukt, te, honning, nøtter, ost, dadler, oljer, såper - og diverse spesialiteter som russisk kaviar og turkish delight.
Bruk smilet! Akkurat som i Grand Bazaar, den enorme handelshallen, er det liv og røre dagen lang i krydderbasaren. Handelsmennene gjør alt de kan for å fange kundenes oppmerksomhet. For oss nordmenn er oppmerksomheten uvant og mange finner den ubehagelig. Et godt råd er å møte kremmerne med et smil og "tomorrow" - uten å stoppe opp.
Da slipper du som regel greit unna, selv de mest innpåslitne selgerne.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger