THE THIEF: Nytt luksushotell som har som uttalt mål å overgå gjestenes forventninger. De er ikke helt der ennå, mener anmelderen.
THE THIEF: Nytt luksushotell som har som uttalt mål å overgå gjestenes forventninger. De er ikke helt der ennå, mener anmelderen.Vis mer

På Stordalens nye luksushotell risikerer du å bli tatt på fersken

Fast rutine at ansatte låser seg inn på rommet ditt 21.30.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten.

Petter Stordalen har uttalt ett klart mål med sitt nye luksushotell: å overgå gjestenes forventninger.

The Thief har lenge blitt markedsført som et luksuriøst kunst- og designhotell hvor «ingenting er standard».

Sånn sett må de være klare for gjester som forventer en opplevelse av et hotellopphold i Oslos nye bydel.

FJORDUTSIKT: Luksuriøst rom med fantastisk seng og fransk balkong med fjordutsikt.
FJORDUTSIKT: Luksuriøst rom med fantastisk seng og fransk balkong med fjordutsikt. Vis mer

Det ble det for så vidt. Innenfor svingdørene ble vi ønsket velkommen, både av en svartkledd ansatt og imponerende kunstverk fra Astrup Fearnley.

Videokunst i heisen Videokunst i heisen tok oss videre opp i etasjene, til lune ganger som går i bue, noe som dempet hotellkorridorfølelsen.

Det romslige rommet, innredet av Annemone Wille Wåge, er en fryd for gjester med sans for detaljer.

Lysspotter fades automatisk opp når du åpner skapdører og beveger deg mellom rommene, hånddukene er store og tykke, såpeflaskene ekstra lekre, minibaren ordentlig kald, alt av interiør er kvalitetsdesign.

Du har egen kaffemaskin, dokkingstasjon og «butikkskuff» i skapet med alt fra designertannbørste til tannblekingssett.

FESTKLARE: Her ankommer Petter Stordalen og kona Gunhild Stordalen åpningsfesten for hotellkongens nye hotell The Thief på Tjuvholmen. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
FESTKLARE: Her ankommer Petter Stordalen og kona Gunhild Stordalen åpningsfesten for hotellkongens nye hotell The Thief på Tjuvholmen. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX Vis mer

Vår franske balkong hadde fjordutsikt. Den høye senga, med ni puter, var fantastisk.

Overraskende kveldsvisitt Men dessverre er det ting som trekker ned:

Vi lette en stund for å finne en informasjonsbok om fasiliteter, frokosttider o.l. Den viste seg å være i elektronisk versjon i tv-systemet.

Klokka 21.30 låste en ansatt seg inn på rommet og gikk rett inn for å servere te, kjeks og vann. Det vi trodde var en overrumplende feillevering av romservice, viste seg å være fast kveldsrutine på alle rom.

Hyggelig, men gjesten bør få velge om døra skal åpnes for overraskelsesvisitt på kveldstid.

I tillegg var det på vårt rom ikke mulig å slokke alle lysene om natta, til tross for at fjernkontrollen på nattbordet var enkel å forstå. Slike tekniske detaljer må sitte.

Litt skuffende frokost Frokosten var enkel og frisk, men alt i alt en skuffende avslutning på oppholdet. Vi savnet noen varmretter og større utvalg i brød og juice inkludert i romprisen på 1690 kroner.

Ønsket vi noe utover kaldbuffeen, måtte det bestilles fra à la carte-meny, for eksempel et speilegg til 25 kroner. (I dagene etter vårt besøk ble ekstrarettene inkludert i romprisen).

Stordalens nye hotell har alle forutsetninger for å stå til terningkast seks. Men helt til topps, til over gjestens høye forventninger, kommer man ikke uten at alt det lille ekstra sitter som et skudd.

For The Thief vet det godt selv: Det ekstraordinære ligger i detaljene.

• Her finner du hotelltestene fra Dagbladets Inne og ute.