På ti uker gikk Anders (38) ned ti kilo og ble mye bedre i magen

Det er mulig å spise seg fri fra autoimmun sykdom, mener lege Erik Hexeberg.

LA OM KOSTEN: - Etter at jeg la om kostholdet, ble jeg veldig mye bedre, sier Anders Kindberg (38). Han har slitt med tarminfeksjonssykdommen Crohns syndrom. Foto: Hans Arne Vedlog
LA OM KOSTEN: - Etter at jeg la om kostholdet, ble jeg veldig mye bedre, sier Anders Kindberg (38). Han har slitt med tarminfeksjonssykdommen Crohns syndrom. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sin nye bok «Nytt blikk på autoimmun sykdom – Bruk mat som medisin» skriver legene Sofie og Erik Hexeberg at de ønsker å utfordre «sannheten» om at kroppen angriper seg selv ved autoimmun sykdom og at sykdommen fortsetter uten at vi kan påvirke prosessen.

Herr og fru Hexeberg forteller i boka at de anbefaler et kosthold med bare 20-100 gram karbohydrater til sine pasienter. Mange er anbefalt bare 20-40 gram karbohydrater om dagen, uten kornprodukter som brød, mysli, knekkebrød, pasta og grøt. De oppdaget at pasientene ble bedre av sine betennelsessykdommer også.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer