- På tide å ta f-ordet tilbake

Hvorfor er kuk greit, når ingen vil høre det berømte f-ordet?

FRIGJØRING: Det er et problem at det vanligste ordet for kvinnens kjønnsorgan er så negativt ladet, mener fagfolkene. FOTO: Thinkstock
FRIGJØRING: Det er et problem at det vanligste ordet for kvinnens kjønnsorgan er så negativt ladet, mener fagfolkene. FOTO: Thinkstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Hva skal vi egentlig kalle det kvinnelige kjønnsorganet? Det finnes da virkelig ingen «sexy» ord! Fitte? Mus? Det faller meg lite naturlig å kalle skattekisten min det», skrev journalisten selv, på Facebook.

Dette utløste en «fittedebatt». Mens gutta prøvde å renvaske f-ordet alt de var gode for (all ære til dem for det!), prøvde jentene som sluttet seg til diskusjonen å få gjenhør for sin avsky og avmakt hva gjelder f-ordet.

«Fitte er jo et skjellsord», sa Christine Rydland (30).

«Det er stygt, vulgært...», mente Mariah Hjertholm (19).

«Til og med cunt og pussy er bedre. Kan du ikke finne på et nytt norsk ord?», lurte Elsa Nordeide (34).

Skambelagt kvinnelig seksualitet En som fikk med seg Facebook-diskusjonen og fant den interessant, var sexolog Thomas J. Winther ved Curasenteret.

- Det som er, er at det er mer skam forbundet til det kvinnelige ordet for kjønnsorgan. Kvinnen har hele tiden vært undertrykt. Hun skal ha lyst når mannen har lyst, og det er mannen som har vært diskursleverandør for seksualiteten. Penis har også hele tiden vært veldig tydelig. Den synes gjennom klærne, henger ute når man tar av seg buksa, og alt fra vi er barn er en gutt som tar seg på tissen søt, mens en jente får vite at man ikke gjør sånn, sier Winther, kjent for mange som en av seksualrådgiverne i NRKs tv-program Trekant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer